Bøger / skønlitteratur til børn

Betty vil også med


Beskrivelse


Billedbog. Mor og far skal til voksen-fest og Betty skal passes af barnepigen Esmeralda, og selvom hun ligner et voksen-barn, passer det ikke Betty, at blive hjemme. Men heldigvis kan Esmeralda godt lide børnefester.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 17. juni 2013

Endnu en billedbog i serien om Betty og hendes hverdag. Forside med rød baggrund af en fornærmet Betty og hendes barnepige, der viser sig at være vild med børnefester. Handy kvadratisk format med indholdsbeskrivende bagsidetekst, billede samt info om forfatter og illustrator og om de øvrige titler i serien om Betty.

Alberte Winding har tidligere udgivet 4 andre titler om Betty, en billedbogsserie om en lille piges hverdag set i børnehøjde. Forfatter har skrevet en del andre børnebøger, men mest kendt er hun nok bogen og cd'en Tju bang chokolademand. Illustrator Rasmus Bregnhøi har efterhånden illustreret en del børnebøger bl.a. Manu Sareens og Kim Fupz Aakesons, men også egne værker, senest Man skal tænke sig godt om, når man skal til te hos Fugl , 2012. I denne nye titel om Betty skal mor og far til fest, en voksenfest som Betty ikke må komme med til. Hun skal i stedet passes af barnepigen Esmeralda, men det har Betty ikke meget lyst til. Heldigvis kan Esmeralda godt lide børnefester, så måske bliver det en sjov aften alligevel. Fint og levende sprog til oplæsning, der suppleres super godt af Bregnhøis illustrationer.

Føjer sig fint i rækken af de øvrige titler om Betty. Betty minder i øvrigt lidt om Den lille prinsesse af Tony Ross med sin vilje og egenrådighed, dog uden prinsessekrone og slot.

Som de andre bøger i serien vil denne blive flittigt læst af de små piger og deres voksne, både til hyggestund hjemme og i institution.


Politiken

d. 14. sep. 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 14. sep. 2013