Bøger / faglitteratur / idematerialer

Bevægelse i den tidlige sprogundervisning


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man tilrettelægger bevægelsesbaseret sprogundervisning med særligt henblik på at forebygge læsevanskeligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. nov. 2014

Om bevægelse i den tidlige sprogundervisning især for børnehaveklasse-, dansk- og specialundervisningslærere. Ligger i forlængelse af den obligatoriske sprogvurdering i børnehaveklassen og giver ideer til sprogundervisning baseret på bevægelse. Fokusgruppen er børn med risiko for at udvikle læsevanskeligheder, men alle børn kan deltage i og have gavn af aktiviteterne.

Bogen er bygget op over tre dele, hvor del tre fylder mest. De to første dele fortæller kort om sprogvurdering i børnehaveklassen og om rammerne for aktiviteterne i del tre. Del tre er et idekatalog med ideer til foregribende undervisning med bevægelse i.

Aktiviteterne i bogen er alle lette at gå til og udføre i klasselokalet uden den store forberedelse. Aktiviteterne er samtidig praksisorienterede og alternative måder at arbejde med sproget på, hvilket gør bogen til en udvidelse af lærerens værktøjskasse til sprogundervisningen.

Bogen er en fin forlængelse af børnehaveklasselærernes øvrige materialer med fokus på sprogvurdering og sprogundervisning. Det vil være oplagt at læse bogen i samspil med udgivelser i serien "Sprog, udvikling og læring".


Læsepædagogen

Årg. 63, nr. 2 (2015)

af

af

Pernille Lykkestrand

Årg. 63, nr. 2 (2015)