Bøger / faglitteratur / erindringer

Bevægelse


Beskrivelse


Skuespilleren Susse Wold (f. 1938) fortæller i 22 essayistiske afsnit om begivenheder i sit liv, f.eks. et hussalg, en vens selvmord, livet på kostskole og slankegurubesøg i Schweiz samt rejsebeskrivelser fra eksotiske destinationer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 8. nov. 2018

Biografisk bog af Susse Wold, der i 22 essayistiske afsnit fortæller om begivenheder i sit liv. For voksne biografilæsere og Susse Wold-fans.

Susse Wold beretter om sit liv i Danmark og udlandet, særligt Hawaii, hvor hun bor nogle måneder om året. Bogen har ikke en fortløbende handling, men hvert kapitel kredser om et emne i sig selv fx hussalg, en vens selvmord, livet på kostskole, slankegurubesøg i Schweiz m.m. Der er mange rejsebeskrivelser fra eksotiske destinationer. Skuespillerparrets rejse med "Den flyvende kuffert", der indeholder deres H.C. Andersen-forestilling er et omdrejningspunkt. Bogen indeholder digte og citater fra fx H.C. Andersen, Blixen og Blicher samt mange private fotos. Det sidste afsnit adskiller sig ved at være spørgsmål og svar fra og til Susse selv.

Denne bog er et vidnesbyrd om store og små episoder i et 80-årigt liv. Man får virkelig indsigt i, at Susse Wold ikke lever som de fleste. Lige fra barndommens kostskole væk fra mor og far til livet på Hawaii. Nogle af afsnittene har noget almengyldigt over sig, som andre kan reflektere over, men der er også afsnit, som er meget private og detaljerede, fx hvordan hendes tidligere biologilærer dyrker rhododendron, eller om hvordan en ferietur med hendes bonusdatter forløb.

Andre biografier af ikoniske danske skuespillere er fx: Livet er ikke for begyndereSol og tunge skyer og Sol - og tunge skyerAndre biografier af ikoniske danske skuespillere er fx: Livet er ikke for begyndere og Sol - og tunge skyer.


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2018

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 17. nov. 2018