Bøger / faglitteratur

Bevægelsen


Beskrivelse


For at undgå at virksomheden eller organisationen forstener skal man finde tilbage og gentænke formålet og finde ind til den oprindelige passion.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 28. okt. 2013

Til ledere af virksomheder og organisationer.

Bogen er den første i en ny serie, hvor omdrejningspunktet efter forlagets oplysninger er "menneskers udfoldelse og præstation med fokus på ledelse, motivation og viljen til at gøre sig umage". Det er en lille kort bog, hvor hovedbudskabet er, at skal virksomheden/organisationen undgå at forstene og gå til grunde, skal man finde tilbage og gentænke formålet. Man skal finde ind til den oprindelige passion og lade sig inspirere af bevægelser, der er opstået og vokset ud af et overordnet formål. Man skal som leder skabe en ubegrænset organisation og formå at få alle - medlemmer, medarbejdere og interessenter i øvrigt til at brænde for samme sag. Lars Kolind anvender sin egne erfaringer fra Oticon, men inddrager også en række andre cases, fx Randers Regnskov, webtjenesten Spiir og KeepFocus. Tankegangen er ikke uforenelig med det at tjene penge efter forfatterens mening. En god indikator på at efterprøve ens egen organisation, er at prøve at skrive en nekrolog over virksomheden.

Tænkningen i bogen kan man sammenligne med den nyligt udkomne Ankersen: Sult i paradis, hvor der også advares mod forstening, magelighed og tab af hovedfokus.

En lille inspirerende pep-talk til ledere, såvel private som offentlige, der advarer mod at miste passionen og glemme organisationens eller virksomhedens oprindelige idégrundlag.


Højskolebladet

Årg. 138, dec. (2013)

af

af

Svend Thorhauge

Årg. 138, dec. (2013)


Jyllands-posten

d. 1. dec. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 1. dec. 2013


Arbejdsmiljø

Årg. 30 nr. 2 (2014)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 30 nr. 2 (2014)