Bøger / faglitteratur / erindringer

Bevægende møder : en psykoterapeuts erindringer


Beskrivelse


Den mest fremtrædende udøver af eksistentiel psykoterapi, Irvin D. Yalom (f. 1931), fortæller sin livshistorie og om mindeværdige patienter og terapeutiske samtaler, der har betydet meget for ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. mar. 2018

En mastodont indenfor eksistentiel psykoterapi fortæller sin livshistorie. Terapeuter og læsere af biografier, der er interesserede i den menneskelige psyke, vil finde Yaloms erindringer interessante.

Irvin D. Yalom (f. 1931) er efterkommer af jødiske immigranter og han voksede op i et fattigt kvarter i Washington D.C. Han var fast besluttet på at blive læge. Det blev han. I bogen følger vi ham fra barndom, det første bevægende møde som 15-årig med Marylin, hans livsledsager, og hans uddannelsesforløb og lange karriere som psykoterapeut og underviser. Han fortæller om sit vanskelige forhold til sin mor, om sit arbejde med (gruppe)terapi, sine bøger, mennesker der har berørt ham, og om kærligheden til litteratur. IDY er professor emeritus, forfatter til mange fagbøger, samt noveller og romaner inspireret af hans arbejde og filosofien.

Yalom udforsker i sine erindringer sig selv som privatperson og terapeut med sit terapeut-blik vendt indad, og udad mod de relationer og de terapeutiske samtaler, der har betydet meget for ham. En velskrevet bog om et intenst levet liv.

Meningen med livet og andre psykoterapeutiske fortællingerDøgnfluernes dans - og andre psykoterapeutiske fortællingerKærlighedens bøddel og andre psykoterapeutiske fortællinger giver et indblik i IDY's tanker og følelser som terapeut. Hans Døgnfluernes dans - og andre psykoterapeutiske fortællinger og Kærlighedens bøddel og andre psykoterapeutiske fortællinger beretter begge om terapeutiske forløbMeningen med livet og andre psykoterapeutiske fortællinger giver et indblik i IDY's tanker og følelser som terapeut. Hans og Kærlighedens bøddel og andre psykoterapeutiske fortællinger beretter begge om terapeutiske forløbMeningen med livet og andre psykoterapeutiske fortællinger giver et indblik i IDY's tanker og følelser som terapeut. Hans Døgnfluernes dans - og andre psykoterapeutiske fortællinger og beretter begge om terapeutiske forløb.