Bøger / faglitteratur / hellige skrifter

Bhagavad-gītā som den er : med den originale sanskrittekst, romersk translitteration, oversættelse ord for ord til dansk, oversættelse og indgående forklaringer (flere sprog)


Beskrivelse


Bhagavadgita er en del af hindudigtet Mahabharata og betyder Herrens sang. Det betragtes som et af Indiens grundlæggende hellige skrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 5. dec. 2014

Nyoversættelse af den centrale hinduistiske tekst i en kommenteret udgave, som vil tale til folk, der i særlig grad er optaget af indisk filosofi og religion.

Bhagavad Gita, Herrens sang, er en del af det store helteepos Mahabharata. Et langt digt, i virkeligheden en samtale mellem kongesønnen Arjuna og guden Krishna. Det overordnede formål er at befri menneskeheden fra den materielle verdens uvidenhed. Bogen er kapitelopdelt, og hvert kapitel indeholder et stort antal mindre tekster, en slags vers. Det enkelte vers er opdelt i afsnit. Først skrives verset på sanskrit, dernæst transkriberes teksten til det latinske alfabet, 3. afsnit oversætter verset til dansk, og endelig følger et længere afsnit, der forklarer tekstens indhold og betydning. Fyldige registre bagerst.

Omfang og detaljeringsgrad forudsætter en særlig interesse for den oprindelige tekst, og det vil være folk med særlig interesse for indisk mystik og spiritualitet, der vil give sig i kast med det store værk.

Der findes en del udgaver af værket: Bhagavad gitaBhagavad GitaBhagavad Gita (Ved Guni Martin), Bhagavad Gita (Ved Klara Preben-Hansen) og Bhagavad Gita (Ved Stephen Mitchell)Der findes en del udgaver af værket: Bhagavad gita (Ved Guni Martin), (Ved Klara Preben-Hansen) og (Ved Stephen Mitchell)Der findes en del udgaver af værket: Bhagavad gita (Ved Guni Martin), (Ved Klara Preben-Hansen) og (Ved Stephen Mitchell).