Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bi på is


Beskrivelse


Jo taber sin is, fordi han bliver sur, da en bi sætter sig på den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 10. aug. 2012

Bogen henvender sig til de børn i 0. og 1. klasse, der har styr på bogstavernes lyde og skal til at sætte dem sammen til ord. Den kan bruges til klassens bogkasse, i specialcentret og hjemme sammen med mor og far. Den kan også billedlæses af de børn der ikke har bogstaverne på plads.

En lille hverdagsfortælling, om en is der ryger på jorden, fordi hovedpersonen bliver hidsig, skrevet udelukkende med ord på to bogstaver. Den er ledsaget af farvestrålende, helsides illustrationer. De støtter læseren og giver fortællingen liv. De er velegnede til arbejdet før, under og efter læsningen. Forsiden er flot og skal nok lokke børnene til. Bogen er i hårdt bind, og det kan give en oplevelse af at have læst en rigtig bog. I det hele taget er materialet gennemarbejdet og helstøbt. Supplerende materialer kan findes på forlagets hjemmeside.

Flot bog som de andre i serien. Jeg kommer også til at tænke på serier som Lydret læsning fra Gyldendal og Lydlet læsning fra Dansklærerforeningen. Læsebøger i denne kvalitet til begynderen kan man næppe få for mange af.

En lækker bog der kun kan anbefales til bibliotek og specialcenter.