Bøger / faglitteratur

Biavl : bier, blomster og honning


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Dansk Biavlerforenings 150-års jubilæum.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 3. feb. 2016

Inspirerende og grundig bog for såvel nye som lidt mere erfarne biavlere.

Forfatterne til bogen er tilknyttet Danmarks Biavlerforening og er erfarne ud i biavl. I denne bog giver de deres viden videre, så nye biavlere bliver gjort bekendt med biernes betydning for naturen, biernes biologi, praktisk biavl, årets gang i bistadet, dronningeavl og det, der især kommer ud af at have bier: Koncentrerede naturoplevelser og honning. Desuden oversigt over gode planter for bierne.

Eksemplarisk og meget inspirerende grundbog, som i et klart sprog kommer hele vejen omkring biernes forunderlige verden. Bogen er veltilrettelagt, og billedsiden spiller sammen med teksten på smukkeste vis. Nybegynderen får lyst til at komme i gang med biavl, og den lidt mere erfarne får genopfrisket kendt stof og tilmed ny viden.

Som det fremgår af litteraturlisten i bogen, er der de seneste par år udkommet adskillige bøger om bier og biavl. Denne er mindst lige så fin og lige så anvendelig som to danske titler fra 2015: Bier i baghavenDen nye biavler og Den nye biavler. Alle tre bøger er gode på hver sin måde og supplerer hinanden på udmærket visSom det fremgår af litteraturlisten i bogen, er der de seneste par år udkommet adskillige bøger om bier og biavl. Denne er mindst lige så fin og lige så anvendelig som to danske titler fra 2015: Bier i baghaven og . Alle tre bøger er gode på hver sin måde og supplerer hinanden på udmærket vis.