Bøger / faglitteratur til børn / bibelhistorier

Bibelens historier : Det gamle Testamente


Beskrivelse


Om begyndelsen, Abrahams børn, Moses, fortællerens bog, de store konger, små konger og store profeter samt om de bortførte. Henvisninger til Bibelen.

Anmeldelser (18)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 1999

af

af

Vibeke Axelsen (skole)

d. 27. apr. 1999

Bagsideteksten på denne genfortælling af Det Gamle Testamente lover, at det er en bibelhistorie, når den er bedst, spændende og engageret fortalt som en roman, der henvender sig til både børn og voksne. Det er store løfter, men de bliver så rigeligt indfriet. Bogen er helt umiddelbart tilgængelig. Den kan med lethed læses som en roman med en fremadskridende, sammenhængende handling. I S-H benytter sig af forskellige litterære virkemidler såsom sange og anden poesi, indlagte fortællere samt af dialoger, som ofte har et skær af humor. Sproget er yderst mundret og på intet tidspunkt vanskeligt forståeligt. Alligevel formår I S-H ofte at ramme noget af den højstemte stil, som Bibelen oprindeligt er skrevet i. Den vil med udbytte kunne læses højt i skolen på alle klassetrin (dog bedst fra omkring 4. kl.), til konfirmationsforberedelsen, som godnathistorie og som fællesbog i familierne. Den vil også kunne selvlæses af unge og af alle, der gerne vil få en forståelse af de gamle, hellige skrifter, eller af dem, der blot vil læse en god bog! Bagest i bogen er der et grundigt register, så det er muligt at finde de tilsvarende tekster i Bibelen. Roald Als har illustreret med fine kultegninger af få velvalgte, dramatiske scener fra historierne.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 1999

af

af

Else Lerche

d. 27. apr. 1999

Forfatteren var medforfatter til Nu skal I bare høre : en fortællebog om den kristne tro 1989. Nu har hun genfortalt dele af Det gamle Testamente. I de senere år er der udkommet en del børnebibler. De er forskellige i omfang, i illustrering og i hvilke aldersgrupper, de henvender sig til. Bedømte bog er bestemt også værd at stifte bekendtskab med, for forfatteren evner virkelig at fortælle. Man suges ind i de drabelige historier. Det gamle Testamentes Gud er en streng, krævende og straffende Gud. Og Guds folk er ulydige, oplever trældom, kampe med andre folkeslag, interne opgør, men også mere harmoniske tider. Bogen er opdelt i syv bøger, der fortæller mange af de kendte historier, fx om skabelsen, om Abraham, om Samson og om Kong David. Men også om mindre kendte kongers magtkampe og om profeterne. Bibelens lidt knappe stil er genfortalt med en bredde og fylde, der danner billeder på nethinden. Sproget er varieret og atmosfærefyldt så bogen er en fornøjelse at læse højt fra 8 år. Men den er også velegnet til voksne og til selvlæsning fra 13 år. Hver bog indledes med en flot og stemningsfuld s/h illustration af Roald Als, der også har tegnet den dramatiske forside. Der er kort over Israel og teksthenvisninger til Bibelen.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 1999

af

af

Vibeke Axelsen (skole)

d. 8. nov. 1999

Bagsideteksten på denne gendigtning af Det Nye Testamente lover en læseoplevelse af de store. Der står også, at det er klassisk bibelhistorie og levende nutid på én gang; man rives med som af en roman. Det er store løfter, men de bliver så rigeligt indfriet. Bogen er umiddelbart tilgængelig. Den kan med lethed læses som en roman med en fremadskridende, sammenhængende handling. Sproget er yderst mundret uden at blive forenklet og fladt, og det kan ved oplæsning forstås af børn fra 9 år. Bogen vil også med udbytte kunne læses højt til konfirmationsforberedelsen, som godnathistorie og som fællesbog i familierne. Den vil kunne selvlæses af såvel unge som gamle, der vil læse en virkelig god gendigtning af de gamle historier, som vores religion og kultur bygger på, eller læses af dem, der blot vil læse en rigtig god bog! Vi følger Jesus gennem disciplenes øjne og ører. Ingrid Schrøder-Hansen har formået at få vældig mange problemstillinger fra evangelierne ført op til vore dage, og hun gør det klogt, varmt og ind imellem på en humoristisk måde, der føles yderst naturlig, og man siger ofte: Åh ja, sådan hænger dette eller hint selvfølgelig sammen. Bagest i bogen er der et grundigt register, så det er muligt at finde de finde tekster i Bibelen. Roald Als har illustreret med fine kultegninger af få velvalgte steder fra evangelierne.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 1999

af

af

Else Lerche

d. 8. nov. 1999

I 1999 kom Bibelens Historier – Det gamle Testamente . Forfatteren genfortæller, igen fremragende Det nye Testamente. Hun fylder beretningen om Jesus ud med hverdagsliv og atmosfære, så det bliver levende og vedkommende for læseren. Jesus liv på jorden, disciplenes tro og tvivl, den kristne menigheds vilkår i årene efter Jesus død, fortælles så intenst, at man lever sig ind i det. Man får en helhedsoplevelse af noget, man oftest har fået fortalt i mindre udpluk, fordi det er fortalt i et lineært forløb fra englen viser sig for Maria til og med Johannes' Åbenbaring. Med teksterne som baggrund fortælles om Jesus liv med stigende intensitet, fx hvordan han prædikede, udførte undere, at han færdedes mest blandt toldere og fattige, og at han var i stadig konflikt med farisæerne og de skriftkloge. Selv det ikke helt nemme stof efter himmelfarten fx Paulus breve er fortalt, så det er begribeligt. Tekst og Roald Als dramatiske illustrationer, der indleder hver af de syv bøger og forsiden, giver bogen et flot layout. Der er skrifthenvisninger bag i bogen. Læst i familiens skød, fra 8 år, gives en intens oplevelse af det, der er en del af vores kulturarv. Læst selv giver den voksne og børn fra 13 år en stor oplevelse.


Weekendavisen

d. 7. maj 1999

af

af

Johannes Værge

d. 7. maj 1999


Berlingske tidende

d. 13. juni 1999

af

af

Kathrine Lilleør Petri

d. 13. juni 1999


Berlingske tidende

d. 17. feb. 2000

af

af

Kathrine Lilleør

d. 17. feb. 2000


Jyllands-posten

d. 14. dec. 1999

af

af

Preben Meulengracht

d. 14. dec. 1999


Weekendavisen

d. 3. dec. 1999

af

af

Johannes Værge

d. 3. dec. 1999


Præsteforeningens blad

Årg. 90, nr. 15 (2000)

af

af

Henriette Bacher Lind

Årg. 90, nr. 15 (2000)


Børn & bøger

Årg. 52, nr. 6 (1999)

af

af

Kirsten Andersen

Årg. 52, nr. 6 (1999)


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 1999

af

af

Lars Tjalve

d. 12. nov. 1999


Højskolebladet

Årg. 124, nr. 15 (1999)

af

af

Niels Højlund

Årg. 124, nr. 15 (1999)


Kristeligt dagblad

d. 4. maj 1999

af

af

Jørgen Demant

d. 4. maj 1999


Dansk kirketidende

Årg. 151, nr. 16 (1999)

af

af

Elof Westergaard

Årg. 151, nr. 16 (1999)


Folkeskolen

Årg. 117, nr. 34 (2000)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 117, nr. 34 (2000)


Dansk kirketidende

Årg. 151, nr. 25 (1999)

af

af

Elof Vestergaard

Årg. 151, nr. 25 (1999)


Præsteforeningens blad

Årg. 89, nr. 46 (1999)

af

af

Henriette Bacher Lind

Årg. 89, nr. 46 (1999)