Bøger / faglitteratur

Bibelens myter og sandheder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2019

af

af

Merete Trap

d. 23. juli 2019

Er du nysgerrig på Bibelens mange gåder, som fx Dødehavsrullerne og Egyptens ti plager? Så er denne bog lige noget for dig. Bogen henvender sig til historisk interesserede voksne samt til opgavebrug for folkeskolens ældste klasser.

Bogen er delt op i 7 afsnit med overskrifter som "Sandheden om det gamle testamente", "Tæt på Dødehavsrullerne" og "Den forbudte kunst". Herunder fortælles om Mellemøsten og jødernes historie, om Jesus og korsfæstelsen og meget mere. Bogen er 4. del af serien "Historiens største gåder" som er udgivet af folkene bag magasinet "Historie", og format og layout er det samme som i dette, med faktabokse, kort m.m.

Dette er en spændende og underholdende udgivelse om Bibelens mange gåder. Læseren fanges umiddelbart af de mange spændende spørgsmål som bogen stiller, fx om Paradis kan lokaliseres rent geografisk. Bogens emner er præsenteret på en lettilgængelig måde, hvor de mange billeder og de korte tekster bevirker at der ikke er tale om en fordybelsesbog, men en rigtig god appetitvækker til videre læsning om emnet.

Den kan bedst sammenlignes med udgivelserne i serien "Historiens højdepunkter".