Bøger / faglitteratur til børn / bibliografier

Biblioteket i byudviklingen : oplevelse, kreativitet og innovation


Beskrivelse


Bogen sætter fokus på sammenhængen mellem biblioteksudvikling og byudvikling og er skrevet på baggrund af et forskningsprojekt gennemført ved Center for Kulturpolitiske Studier, IVA. Såvel projektet som udgivelsen er støttet af Realdania med et ønske om at belyse, på hvilken måde de internationale erfaringer om bibliotekets rolle i moderne byudviklingen kan inspirere i en dansk kontekst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 28. nov. 2011

For alle, der interesserer sig for biblioteker, design og oplevelsesøkonomi.

Her er tale om et forskningsprojekt med det formål at finde frem til bibliotekets betydning i byudviklingen - fra et byudviklingens perspektiv. Man skal nu kigge godt efter for at se, det er en forskningsrapport, værket her er gennemillustreret med fotos af biblioteker, og er i fast bind. Forord om biblioteket i det 21. århundrede, dernæst afsnit om tendenser i byplanlægning og -politik. De forskellige trends inden for biblioteker, fx biblioteket som oplevelsesrum, belyses med eksempler og fotos, og sættes i relation til byudvikling og omverdenen. Bagerst definition af trends og fænomener, litteratur og -billedliste, samt lidt om forfatterne.

Byplanlægning og oplevelsesøkonomi har været genstand for forskning gennem lang tid, og i år udkom Planlægning i oplevelsessamfundet, der dog ikke havde fokus på biblioteket i byplanlægningen. Bibliotekslitteraturen har ikke haft fokus på bygninger, men på de indre linjer, fx i Relationer på biblioteket, der også er kommet i år.

En virkelig dejligt værk, meget inspirerende og brugbart. Lækkert med de mange farvefotos og den fine opsætning. Her er gaven til kulturpolitikeren, eller til bibliotekets bestyrelse.