Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Biblioteksmysteriet


Beskrivelse


Lasse og Majas detektivbureau må opklare en ny mystisk sag - hvem stjæler de sjældne bøger fra bibliotekets topsikrede arkiv? For ca. 9-11 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2008

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 8. dec. 2008

Vi er nået til 12. del i serien om LasseMajas detektivbureau. Bogen kan selvlæses fra ca. 8 år og oplæses fra ca. 6 år.

Endnu en spændende detektivhistorie fra svenske Martin Widmarks hånd. Denne gang skal LasseMajas detektivbureau opklare nogle mærkelige bogtyverier, som har fundet sted på Vestervomstrup bibliotek. I bedste Agatha Christie-stil indsnævres feltet af mulige tyveknægte til tre mistænkelige personer. Det kræver list og snilde, men til slut får den ulykkelige bibliotekar sine elskede bøger tilbage. Plottet er tilpas spændende for målgruppen. Teksten er overskuelig og suppleres fint af Helena Willis' humoristiske og karikerede streg, som vi kender fra seriens øvrige 11 titler.

Kan sammenlignes med Banscherus' serie En sag for Kwiatkowski.

Nem og hyggelig historie som fint føjer sig til seriens øvrige titler.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. dec. 2021

af

af

Julie Arndrup

d. 24. dec. 2021

Lasse og Majas detektivbureau må opklare en ny mystisk sag - hvem stjæler de sjældne bøger fra bibliotekets topsikrede arkiv? For ca. 9-11 år.

I "Biblioteks-mysteriet" holder Lasse og Maja skarpt øje med biblioteket. Politimesteren har bedt dem om hjælp, fordi en kostbar bog er blevet stjålet, på trods af alarmsystemer og den opmærksomme bibliotekar. Hurtigt bliver Lasse og Maja opmærksomme på tre mistænkte. Men hvem vil dog stjæle fra biblioteket - og hvorfor? I "Kærligheds-mysteriet" er der fest og dansekonkurrence i den lille by. Folk donerer penge til forældreløse børn ved at kysse hinanden, selv Lasse og Maja kysser for penge. Men pengene når aldrig frem til banken. En snedig tyv må afsløres, før alt kan blive godt igen. Illustreret af Helena Willis.

To spændende mysteriebøger, hvor det er sjovt at gætte med på, hvem der mon er skyldig. Bøgerne er lette at læse, og de sjove farveillustrationer gør dem overskuelige og muntre. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

Der findes mange andre titler i serien, fx SlotsmysterietPrivatdetektiv En anden god mysteriebog kunne være PrivatdetektivDer findes mange andre titler i serien, fx Slotsmysteriet En anden god mysteriebog kunne være .