Bøger / faglitteratur til børn

Bier og hvepse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. okt. 2012

Serien Små fakta indeholder mere end 45 titler for børn, der er i gang med at lære at læse. Denne nye bog i serien fortæller meget kort om bier og hvepse. Bogen kan anvendes til faglig læsning, små emneopgaver og lystlæsning af børn mellem 8 og 9 år.

Bogen er bygget op efter samme velkendte koncept som seriens øvrige titler. Illustrationerne er bogens bærende del og veksler mellem forstørrede farvefotografier og naturalistiske tegninger. Illustrationerne suppleres med en kortfattet tekst sat i overskuelige afsnit, hvor sammensatte ord deles med en delestreg. Bogen har lix 15,4, hvilket indikerer, at den er let at læse. Men bogen er en af de sværere udgivelser i serien og fungerer bedst for den rutinerede læser, der også har lidt forhåndsviden om emnet. Bier og hvepse forveksles ofte af mange børn, og det er derfor oplagt at lave en samlet bog om begge insekter for derved at synliggøre forskellene. Det lykkes dog ikke helt i denne bog, hvor den yngre læser stadig vil forveksle dem efter endt læsning.

Peter Berings Bier, 2007 i serien Første fakta er for en lidt yngre læser, men videregiver meget god viden fortalt i et letlæst sprog. Bering har også skrevet Insekter, 2010 i serien De små fagbøger, som er et velskrevet supplement til denne udgivelse for de 8-11-årige.

Ny udgivelse i serien Små fakta, som hører blandt seriens sværeste at læse. Bogen har nogle flotte illustrationer, som vil fange den naturinteresserede læsers interesse.