Bøger / faglitteratur til børn

Bier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. sep. 2017

I serien "Min første bog" kommer her to nye letlæste fagbøger om henholdsvis bier og spækhuggere. Bøgerne kan både læses af interesse af børn mellem 7 og 9 år eller anvendes til faglige forløb eller faglige læsekurser i indskolingen.

Med et lettal på 13 og 18 fortæller de to bøger om to meget forskellige dyrearter: bier og spækhuggere. De to dyrearter præsenteres over 6 opslag af to sider bestående af billeder, grundtekst og faktabokse. Teksten er sat med store typer og sammensatte ord deles med en bindestreg. Bøgerne afsluttes med et stikordsregister samt forslag til yderligere læsning. På nettet kan der frit hentes opgaver til bøgerne til undervisningsbrug.

Det er to gode, letlæste fagbøger med flotte billeder og spændende viden for begynderlæsere, som har knækket læsekoden.

Der udgives sjældent nye, letlæste bøger om spækhuggere og bier. Så vil man læse mere, må man ofte give sig i kast med lidt sværere udgivelser. Titlerne HvalBier og Bier er ikke helt nye, men gode, og har samme sværhedsgrad som disse to nye bøger og kan anbefales at læse, hvis man vil vide mereDer udgives sjældent nye, letlæste bøger om spækhuggere og bier. Så vil man læse mere, må man ofte give sig i kast med lidt sværere udgivelser. Titlerne Hval og er ikke helt nye, men gode, og har samme sværhedsgrad som disse to nye bøger og kan anbefales at læse, hvis man vil vide mere.