Bøger / faglitteratur / biografier

Big Bill : en biografi om danskeren William S. Knudsen - produktionsgeniet der satte de allierede i stand til at vinde Anden Verdenskrig


Beskrivelse


Biografi om dansk-amerikaneren William S. Knudsen (1879-1948), om hans indflydelse i den amerikanske bilindustri og om hans indsats som leder af rustningsindustrien under 2. verdenskrig. Blandt flere historikere regnes hans indsats i rustningsindustrien som medvirkende til de allieredes sejr.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. jan. 2019

Velskrevet og spændende biografi, der sætter lys på den fantastiske historie om Signius fra København, der med ukuelig vilje og flid blev leder af General Motors og senere ansvarlig for USA militære oprustning under 2. verdenskrig. For folk interesserede i personen eller den amerikanske bilindustri.

Signius Vilhelm Poul Knudsen (1879-1948), er nok ikke den dansk-amerikaner som huskes bedst. Han blev født i 1879 i København og emigrerede til USA i år 1900, hvor han trods sine kun 7-års skolegang fik stor indflydelse på den amerikanske bilindustri. Han var i en periode ansat som udvikler/leder hos Ford, hvor han bl.a. var med til at effektivisere produktionen, og blev senere leder af General Motors. I 1940 blev han af præsident Roosevelt udnævnt til leder af rustningsindustrien, et job han varetog så dygtigt, at flere historikere regner hans indsats som medvirkende til de allieredes sejr. Bogen bygger på skriftlige kilder og interviews med familien. Med noteapparat/litteraturliste. På www.wsk.dk er det muligt at se billeder/videoer med Knudsen.

Forfatteren kommer godt rundt om Knudsen, således at vi både får præsenteret hans fantastiske arbejdsmæssige meritter og hører om Knudsen som privatperson. Bogen er let at læse, og man kun håbe at Knudsens liv nu bliver mere kendt.

På dansk findes William S. KnudsenRejsen til Amerika. Bind 2 : Jagten på lykken fra 1945. Knudsens liv er beskrevet i Ole Sønnichsens Rejsen til Amerika. [Bind] 2, og i foråret 2019 udgiver Sønnichsen en biografi om hamPå dansk findes William S. Knudsen fra 1945. Knudsens liv er beskrevet i Ole Sønnichsens Rejsen til Amerika. [Bind] 2, og i foråret 2019 udgiver Sønnichsen en biografi om ham.


Berlingske tidende

d. 21. jan. 2019

af

af

Bent Blüdnikow

d. 21. jan. 2019


Kristeligt dagblad

d. 9. feb. 2019

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 9. feb. 2019


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 55, nr. 2 (2019)

af

af

Jesper Gram-Andersen

Årg. 55, nr. 2 (2019)