Bøger / faglitteratur

Bikefit : optimal performance og nul skader


Beskrivelse


Træningsbog efter Bikefit-metoden hvor man tilpasser cyklen til den enkelte rytters fysiologi for at undgå skader og optimere præstationen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 10. apr. 2018

Får du dårlig ryg eller knæ når du cykler? En af Danmarks bedste bikefittere kommer med gode råd til indstilling af cyklen for at undgå skader og blive en bedre cykelrytter. Såvel den ambitiøse begynder som den mangeårige eliterytter, vil få glæde af denne brugbare bog.

Bikefit er betegnelsen for den metode, hvor man tilpasser cyklen til den enkelte rytters fysiologi for at undgå skader og optimere præstationen. En af Danmarks bedste ud i denne disciplin er Thomas Bundgaard, der med base i Aarhus og sit firma Velofit, har hjulpet både glade amatører og professionelle ryttere som fx Michael Valgreen. Bundgaard er uddannet fysioterapeut og har en fortid som professionel fodboldspiller og elitecykelrytter, og anses som lidt af en guru indenfor bikefit. I denne bog guider han trin-for-trin gennem indstilling af klamper, sko, sadel og styr, således at cyklen bliver optimalt indstillet. Desuden præsenteres fysiske øvelser og forfatterens egne erfaringer. Med mange illustrationer/billeder.

Velskrevet brugsbog, der på en overskuelig og pædagogisk facon viser, hvordan man selv kan tilpasse sin cykel. Det fordrer ikke den store tekniske viden og de mange illustrationer er med til at understrege det lettilgængelige udtryk.

Emnet cykeltilpasning behandles i flere cykelbøger som fx LandevejscyklingRacercykel træning og Racercykel træning, men aldrig så indgående og specifikt som i nærværende udgivelseEmnet cykeltilpasning behandles i flere cykelbøger som fx Landevejscykling og , men aldrig så indgående og specifikt som i nærværende udgivelse.