Bøger / faglitteratur til børn

Biler


Beskrivelse


Om verdens største, hurtigste og mest muskelsvulmende biler - plus mange andre sjove vogne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 8. apr. 2011

Bogen henvender sig til børn i alle aldre, der kan fascineres af biler, der er noget ud over det sædvanlige. Børn på skolens yngste og mellemste trin vil få problemer med teksten, men kan sikkert få glæde af billederne til hygge og fritidsbrug. Den kan måske bruges til at vise nogle indædte boghadere, at der findes spændende bøger.

Der er ren fascination over store, hurtige, dyre osv. biler, der formidles i denne bog. 14 forskellige typer bil som hver har slået rekord præsenteres med en overskrift og en ganske kort brødtekst. Store, farvestrålende fotos og faktabokse spredt rundt på siderne. Tekniske data har deres egen gule boks med overskriften "WHAU". Og oplysningerne er ofte spændende, men må betegnes som unyttig viden. Ud over de benzinslugende fartmonstre er der også blevet plads til et par, der er drevet på solceller. Bag i bogen er der web- og litteraturliste samt en ordforklaring.

Ian Graham har skrevet en del bilbøger, der har meget til fælles med denne her. Er de ved at være slidt op kan "Biler" godt fungere som erstatning. Guiness rekordbog er selvsagt også inde på emnet.

Kalorielet formidling af fascination.



Informationer og udgaver