Bøger / faglitteratur til børn / roman

Biler


Beskrivelse


Letlæst fagbog om biler. For de 6-8-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. juli 2013

Messi og Biler er to letlæste fagbøger i forlagsserien Min første bog, som minder meget om forlagsserien Første fakta. Bøgerne kan anvendes til den første selvstændige læsning fra 7 år og opefter, hvor de vil være et hit blandt især drenge. I undervisningssammenhænge kan bøgerne anvendes i forbindelse med faglige læsekurser i indskolingen eller blandt læsesvage drenge i ældre klasser.

Over tolv sider fortælles der i disse to udgivelser om henholdsvis Messi og biler. Bøgerne har seks kapitler af to sider, som indeholder en grundtekst, billeder og faktabokse. Teksten er letlæst (let-tal 10-13) og billederne appellerer til målgruppen. Bøgerne lever op til kravene til en fagbog og det er muligt at finde elevopgaver til bøgerne via internettet. Så det er oplagt at anvende bøgerne til faglige læsekurser i indskolingen. Stikordsregistret giver velvalgte søgeord til internettet samt QR-koder, der kan lette søgningen.

Målgruppen vil også gerne læse titlerne Ronaldo, 2013 og Messi, 2012 i forlagsserien Første fakta samt andre letlæste bøger om biler og fodbold.

To letlæste fagbøger for de alleryngste, som især drenge vil være begejstrede for at læse. Biler og Messi er to gode emner, som kan fange de fleste drenges interesse. Også de drenge, som har svært ved at sidde stille og fordybe sig i en bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2011

af

af

Hans-Christian Uth

d. 7. okt. 2011

Letlæst fagbog til fritidslæsning for de 7-9-årige eller til faglige læsekurser på 2.-3.klassetrin.

Bogen behandler et emne pr. opslag. Det gøres ved hjælp af en kortfattet enspaltet brødtekst suppleret med tekstbokse. Skriftsnittet er uden seriffer. Hvert opslag rummer et til to fotos af dokumenterende og forklarende karakter. Af bogens emner kan nævnes: Ford og samlebåndet, bilens fremmarch i 1930'erne, bilulykker, luksusbiler og fremtidens el-biler. Bogen rummer indholdsfortegnelse, stikordsregister og læs mere. Layoutmæssigt er anvendt meget stærke farver til rammer og baggrund samt meget fede overskrifter. Enkelte fejl og uhensigtsmæssigheder kan findes, så som manglende navne- og landeangivelse.

Sjette titel i forlagsserien Jeg læser. Det skorter ikke på bøger om biler for alderstrinnet. I 2011 er bl.a. udkommet to titler om specielle biler: Seje biler og Biler. Tre andre - alle med titlen Biler - behandler emnet mere generelt; de er fra hhv. 2006, 2007 og 2009.

En oplysende og underholdende lille fagbog til den første selvstændige læsning.


Børn & bøger

Årg. 76, nr. 2 (2023)

af

af

Victor

Årg. 76, nr. 2 (2023)