Bøger / skønlitteratur / roman

Billedskabt


Beskrivelse


Historien handler om pigen Ragna, der må kæmpe for accept. Først og fremmest af sin egen mor, der ønsker at kontrollere alle mennesker omkring sig. Ragna oplever alt gå i stykker men også at genfinde vejen tilbage til livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2009

af

af

Beth Høst

d. 8. dec. 2009

"Noget med indhold" kunne ønsket være, hvis jeg fandt denne roman frem til en låner, "psykologiske skildringer", "realisme på dansk" kunne være andre betegnelser.

Forfatteren er født i Norge men opvokset i Danmark, har en socialrådgiverbaggrund samt forskellige terapeutuddannelser. Dette er hendes skønlitterære debut, og det kan straks slås fast, at hun kan sit håndværk. Helbek fortæller en knugende historie om den lille pige, Ragna, der fra starten afvises af sin mor. En mor, der dog kræver at have magt over pigen og adgang til at skalte og valte med hendes liv. Som voksen har Ragna slået sig ned i Århus med et uafsluttet studie, en kærlig mand og en lille søn. Og lidt for tæt på Franshesca, hendes biologiske mor. Alt i Ragnas liv bliver slået i stykker, og det er kun i allersidste øjeblik, at hun finder tilbage til livet. Tilbage til sine elskede plejeforældre, hvor hun sværger at ville se på alt det gode i tilværelsen. Helbek har tegnet et uhyggeligt portræt af Franshesca, næsten skarpere end af hovedpersonen, hun er samtidig uhyggelig realistisk, den slags der med ultimativ egoisme kan ødelægge sine omgivelser.

Både problemstillinger og miljø ligner lidt Kampmanns serie om familien Gregersen.

Historien lægger ud som en fabulerende skæbneskildring for så at skifte kurs over til noget skarpt socialrealistisk. Der er gode dialoger, reelle portrætter og en god historie.


litteratursiden.dk

d. 11. feb. 2010

af

af

Else Marie Cohen

d. 11. feb. 2010

Debutroman om Ragna og hendes kamp for kærlighed og accept og for at finde sig selv. Ragna er født med en hofteskade. Hun er uønsket af sin mor, der ikke viser hende meget kærlighed. Ragna oplever dog...