Bøger / faglitteratur / guides

Bilture i Danmark : på tur i Danmark fra Skagen til Gedser


Beskrivelse


90 køreture/køreoplevelser fordelt på tværs af regionerne over hele Danmark. Med beskrivelse af seværdigheder.
Staycation er det nye sort, så hvorfor ikke tage (el)bilen ud i det blå? Med denne bog får du 90 ture i Danmark - fra Dueodde i øst til Skagen i nord. For alle med adgang til en bil, der sætter pris på Danmark og en skøn køretur.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 10. apr. 2019

Så er der ikke nogen undskyldning for IKKE at pakke bilen, fylde termokanden og køre ud i den smukke danske natur. For den, der gerne vil ud, men mangler en smule inspiration.

"Bilture i Danmark" indeholder 90 køreture/køreoplevelser fordelt over hele landet. Turene er regionsinddelt således at Nordjylland, Østjylland, Sjælland osv. har hvert deres kapitel med ture og seværdigheder. Bilturene varer mellem en halv- og en hel dag og varierer i antallet af kilometer. Derudover findes der også beskrivelser af kulturhistoriske seværdigheder undervejs (Kirker, parker, smukke landskaber), samt markeringer ved gode rastepladser. Bogen beskriver også oplevelser og seværdigheder for børn.

Jeg er glad for at suse rundt i det danske land og ser derfor denne bog som en kærkommen forfriskning med nyt input og nye ruter. Ruterne er nemme at følge og de er klart mærket af på bogens kort, med "highlights" ved de enkelte seværdigheder. Beskrivelserne af ruterne indeholder de væsentligste informationer, om end de kan virke lidt til den korte side.

For yderligere inspiration til den næste tur rundt i Danmark se fx Danmark dejligst.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2022

af

af

Lars Ovesen

d. 13. maj 2022

Staycation er det nye sort, så hvorfor ikke tage (el)bilen ud i det blå? Med denne bog får du 94 ture i Danmark - fra Dueodde i øst til Skagen i nord. For alle med adgang til en bil, der sætter pris på Danmark og en skøn køretur.

Bøgerne indledes med et kort forord, hvorefter ruterne beskrives. Bilturene starter i Skagen og bevæger sig igennem Danmark med slut på Bornholm. Alle turene er ledsaget af kort samt et overblik over seværdigheder undervejs. Cykelruterne i Sverige er ligeledes geografisk opdelt med start i syd og afslutning i nord. Også her er ruterne ledsaget af kort, seværdigheder samt forslag til overnatning. Teksten i begge bøger er flankeret af kort, billeder samt faktabokse.

Danmark og vort svenske naboland er begge meget smukke lande, så det er oplagt at bruge ferien på de nordlige breddegrader. Ruterne i bøgerne tager læseren med igennem nogle af de smukkeste dele af dansk og svensk natur, endvidere ligger ruterne i forlængelse af hinanden så de kan køres som perler på en snor.

Denne udgave af "Bilture i DanmarkMargueritrutenDe skønneste cykelture i Europa" er suppleret med yderligere fire ruter i forhold til den tidligere udgave: . For yderligere inspiration til ture i Danmark se: Margueritruten. Og for yderligere inspiration til cykelture i Sverige se: De skønneste cykelture i EuropaDenne udgave af "Bilture i Danmark" er suppleret med yderligere fire ruter i forhold til den tidligere udgave: Bilture i Danmark. For yderligere inspiration til ture i Danmark se: . Og for yderligere inspiration til cykelture i Sverige se: De skønneste cykelture i EuropaDenne udgave af "Bilture i Danmark" er suppleret med yderligere fire ruter i forhold til den tidligere udgave: Bilture i Danmark. For yderligere inspiration til ture i Danmark se: Margueritruten. Og for yderligere inspiration til cykelture i Sverige se: .