Bøger / skønlitteratur til børn / billedbog

Bind sløjfer, Alfons Åberg


Beskrivelse


Billedbog. 5-årige Alfons Åberg har lært at binde sløjfer, og far er glad. Han binder og binder, lige indtil entrédøren ikke kan åbnes for legekammeraterne, og far falder over en af snorene!

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gitta Jürgensen

d. 18. dec. 2018

I denne nye Alfonsbog er han 5 år og har lige lært at binde flotte sløjfer helt alene. Det er utroligt spændende og fascinerende. Også far er glad, for hvor mange gange har han ikke bundetAlfons" sko, ishockeystøvler og anorak. Far er flink. Han låner Alfons sin store rulle sejlgarn. Nu skal der rigtig bindes sløjfer og knuder på kryds og tværs i køkkenet helt hen til entredøren somforsynes med en lille klokke, så Alfons kan høre, når Victor og Mille kommer for at lege. Far har det ikke nemt. Han må hele tiden bøje sig og skræve over snore alle vegne. Pyt, tænker han, knægtener jo så dygtig. Men da far snubler og ryger på næsen med suppegryden er det nok med alle de snore. Så skal der ryddes op. Atter en vellykket Alfonsbog med en episode hentet lige ud af hverdagen,og hvor både børn og voksne er taget lige på kornet. Humoren, underfundigheden, varmen og det særlige forhold mellem Alfons og faderen er også til stede denne gang. Illustrationerne giver en finvisualisering af emnetog fungerer tæt sammen med teksten. Der er skabt en helhed som nok kun opnås, når forfatter og illustrator er samme person. Bogen hører hjemme blandt de lette Alfonsbøger.Voksne og børn fra 4 år kan more sig sammen. Indbydende omslag hvor Alfons pakker indholdet ind og binder sløjfe om.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gunnar Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

I den fjortende billedbog om fem-årige Alfons med det runde måneansigt har han lært at binde sløjfer. Far giver ham lov til først at bruge en rulle sejlgarn og siden et garnnøgle, så alt ihuset bliver bundet sammen. Da to venner kommer for at lege, kan entrédøren ikke åbnes, men så falder far over en snor, der går i stykker. Nu kan døren åbnes, vennerne kommer ind og beundrerAlfons" sløjfer. Alle hjælper hinanden med at rydde op, og til sidst kan børnene lege med en svævebane, som Alfons har lavet. Såvel billede som tekst er meget enkel, på grænsen mellem pege- ogbilledbog. Emnet er genkendelig for de små, og atmosfæren er tryg og varm. Der er ingen problemer, som skal løses, men et hverdagsforløb skildres på en pædagogisk god måde. Tekst og billede ergennemarbejdet og passer nøje sammen. Egnet til sidde-på-skødet-oplæsning for børn, der nok i de fleste tilfælde vil være under skolealderen, og bogen vil kunne udvide deres ordforråd ogbegrebsdannelse. Når bøgerne om Alfons også ibhkl. -1. kl. er efterspurgte på skolebiblioteket, skyldes det vel mest de positive minder, børnene har om dem fra børnehaven. Nostalgi påindskolingsstadiet.


Politiken

d. 9. juli 1988

af

af

John Chr Jørgensen

d. 9. juli 1988