Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Bipolar & mig : en fortælling om at kæmpe sig til et godt liv med bipolar


Beskrivelse


Forfatteren fortæller ærligt om, hvad det betød for hendes liv, da hun havnede på den lukkede afdeling som 20-årig og senere måtte omlægge hele sit liv. Det har især været afgørende for hende at skrive om den del af den bipolare lidelse, der er forbundet med mest skyld og skam, og som flest skjuler, nemlig manien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 26. nov. 2021

Personlig beretning om at kæmpe for at leve et almindeligt liv - på trods af bipolar lidelse, som tidligere kaldtes maniodepressivitet. Henvender sig bredt til berørte, pårørende og læsere med interesse for psykiske lidelser.

Anne Marie Løkkegaard er uddannet klassisk sanger og journalist. Over flere kapitler som "Shitstormen - Påsken, 2014", "Min trigger - Halfdan, 1995-96", "Musikkonservatoriet, 1998-2002", "P2, 2012-13" mv. skriver Løkkegaard, at hun ønsker at forvandle det meningsløse til noget meningsfyldt ved at fortælle om sin lidelse, kronisk bipolar. Løkkegaard skriver om sit møde og forhold til Halfdan, den såkaldte trigger, som blev den udløsende faktor, storebror Jacobs selvmord i 1988, manien, hørehallucinationerne, drømmen om sangerkarriere, indlæggelserne og mødet med psykiatere og den lukkede afdeling, journalistfaget, kærligheden og familien. Sidst i bogen finder man private fotos fra forfatterens barndom og familie.

Der findes litteratur om bipolar lidelse, men en hudløst ærlig og sagligt imødekommende bog af samme kvalitet finder man næppe. Læsere med lidelsen, interesserede i emnet og ligeså pårørende vil få stor gavn af Anne Marie Løkkegaards modige beretning.

Andre titler om bipolar lidelse er fx: Bipolar lidelseSort på hvidtDepression : en bog til mennesker med mani og depression og til deres pårørende, Sort på hvidt : personlige erfaringer med mani og depression og Depression : symptomer, årsager og behandlingAndre titler om bipolar lidelse er fx: Bipolar lidelse : en bog til mennesker med mani og depression og til deres pårørende, : personlige erfaringer med mani og depression og Depression : symptomer, årsager og behandlingAndre titler om bipolar lidelse er fx: Bipolar lidelse : en bog til mennesker med mani og depression og til deres pårørende, Sort på hvidt : personlige erfaringer med mani og depression og : symptomer, årsager og behandling.