Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Birks gamle og nye venner


Beskrivelse


Birk og Thorbjørn har bygget en legehule. De har det sjovt, men pludselig dukker Storm op for at drille. Hvorfor gør han mon det? Utrolig fin billedbog til børn fra ca. 3 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2023

af

af

Nynne Jakobsen

d. 3. mar. 2023

Birk og Thorbjørn har bygget en legehule. De har det sjovt, men pludselig dukker Storm op for at drille. Hvorfor gør han mon det? Utrolig fin billedbog til børn fra ca. 3 år.

Birk og Thorbjørn har en legeaftale, og sammen bygger de en hule i gården. De er godt i gang med at lege, da Storm dukker op. Storm råber og driller dem med, at de er kærester og kysser. Heldigvis tør Thorbjørn godt sige fra overfor Storm, og Thorbjørn og Birk finder ud af, at Storm savner nogle venner. Storm bliver inviteret med i legen, og de tre laver en ny hule, de kan lege i. Sidst i historien finder man ud af, at Birks far har en mandlig kæreste, og at det var derfor, Storm drillede de to venner med, at de var kærester.

Meget relaterbar bog om venskab, mobning og regnbuefamilier. Historien er utrolig velkomponeret; at Birks far danner par med en af samme køn bliver først tydeligt til sidst, og får de sidste brikker til at falde på plads. Hanne Kvist står bag de stemningsfulde doucede illustrationer, som viser, at handlingen udspiller sig i en insektverden.

Nogle af de samme temaer ses i Om lørdagen tegner man bare snePigefest - for Søren!På toppen af bakken af samme forfatter. For en mere eksplicit behandling af LGBT-temaet kan man læse Pigefest - for Søren!. En anden god bog om venskaber, leg og gruppedynamikker er På toppen af bakkenNogle af de samme temaer ses i Om lørdagen tegner man bare sne af samme forfatter. For en mere eksplicit behandling af LGBT-temaet kan man læse . En anden god bog om venskaber, leg og gruppedynamikker er På toppen af bakkenNogle af de samme temaer ses i Om lørdagen tegner man bare sne af samme forfatter. For en mere eksplicit behandling af LGBT-temaet kan man læse Pigefest - for Søren!. En anden god bog om venskaber, leg og gruppedynamikker er .


litteratursiden.dk

d. 24. mar. 2023

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 24. mar. 2023

En herlig billedbog om regnbuefamilier og venskaber i rammerne af Hanne Kvists glade streger. Birk er et blåt insekt og hans bedste ven er Thorbjørn, som er et gult insekt. I dag skal Thorbjørn på be...