Bøger / faglitteratur

Bispeborgen Spøttrup


Beskrivelse


Om de senmiddelalderlige Viborgbisper og bispeborgen Spøttrups historie indtil reformationen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2017

af

af

Søren Møller

d. 6. dec. 2017

En uddybende beskrivelse af historien om borgen Spøttrup i Salling i 1400- og 1500-tallet, hvor den var ejet af biskopper i Viborg. For interesserede i danmarkshistorie og lokalhistorikere.

Spøttrup Borgs historie ligger delvis hen i tåger på grund af tab af arkivalier. Men Mikael Venge tager grundigt fat i al tilgængelig litteratur og stadigt eksisterende materiale og fortæller om borgens historie i bispeeje-tiden. Her beskrives bygningshistorie, ejerforhold, personalhistorie, historiske stridigheder, og samspil med omegnen, nogle af de nærliggende godser og danmarkshistorien. I dag ligger borgen som en af Sallings største turist-attraktioner med museum og mange arrangementer, og ved en sø, som er blevet genoprettet. Bogen fokuserer rent på 1400- og 1500-tallet.

Den hidtil største beskrivelse af Spøttrups historie i 1400- og 1500-tallet, med nye detaljer og teorier. Illustreret med mange nye farvefotos af borgen inde og ude og det omkringliggende landskab. Meget omfattende lister med noter, litteratur og arkivaliekilder.

Der er gennem tiden udkommet flere små skrifter om SpøttrupSpøttrup BorgmuseumSpøttrupVemmetofte, som dækker det mindre behov. Senest , Borgmuseum og . Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om Spøttrup, som dækker det mindre behov. Senest Spøttrup, og Spøttrup. Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om , som dækker det mindre behov. Senest , Borgmuseum og . Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om Spøttrup, som dækker det mindre behov. Senest Spøttrup, Spøttrup Borgmuseum og Spøttrup. Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters om slottet ved Faxe.


Weekendavisen

d. 19. jan. 2018

af

af

Ulrik Langen

d. 19. jan. 2018