Bøger / faglitteratur / kogebøger

Bistro : traditionel fransk mad


Beskrivelse


299 originale opskrifter fra det franske hverdagskøkken.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 14. sep. 2009

Høj kulinarisk underholdningsværdi og både et must for de frankofile og for alle mad- og kogebogselskere!.

En kogebog man synger, griner, "smager" og læser sig igennem. Med mange opskrifter på traditionel fransk mad afbrudt af små portrætter, franske historier, små humoristiske indslag om vinfremstilling, lynkursus i marseille-dialekt og klipning af får i uimodståelige tegninger af José de Matos mv. og ikke mindst flotte madbilleder. Kan man næsten ønske sig mere? Indholdsfortegnelsen er på forsatsbladene for og bag med tæt på 300 opskrifter, charcuteri, indmad, æg, grønt, kød, fjerkræ, vildt, fisk, ost og det søde. Ved hver opskrift antal personer (ofte 6), forberedelse, tilberedning, ingrediensliste, punktopskrifter og vinforslag. En del simre/hyggemad man kan lave i fællesskab, når det er weekend eller der bare er tid, og hvor alle smagsindtrykkene fra ferien i Frankrig kan genoplives. Sidst opskrifts- og ingrediensregister. Stéphane Reynaud er restaurantejer og bogen er gennemarbejdet til mindste detalje både med hensyn til indhold og layout. Én stor fornøjelse.

Stéphane Reynaud udgav tidligere på året Gris & søn. Lige så flot på sin måde, samme format med lækkert og praktisk omslag og med samme skønne tegner.

En totaloplevelse med stemning og fransk hverdagskøkken når det er bedst, rigtig mange opskrifter, humoristiske indslag og stor kærlighed til både koge- og bogkunst. Det må være en af årets kogebøger!.


Jyllands-posten

d. 22. dec. 2009

af

af

Niels Lillelund

d. 22. dec. 2009