Bøger / faglitteratur

Bitcoin : fremtidens penge?


Beskrivelse


Introduktion til kryptovalutaernes verden. Gennemgang af den seneste udvikling inden for området samt indblik i fordele, ulemper, udfordringer og trusler mod de digitale valutaer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. okt. 2018

Vellykket introduktion som forklarer, hvad den "digitale valuta" Bitcoin er for en størrelse. Hvorfra kommer de digitale valutaer, hvordan fungerer teknologien bag og ikke mindst, hvad betyder de digitale valutaer for verden? For dig som søger info om digitale valutaer eller er interesseret i samfundsøkonomiens udvikling.

Bogen starter med den såkaldte "Blockchainteknologi" som er den komplekse matematik og de algoritmer som ligger bag skabelsen af en digital valuta som fx Bitcoin. Forfatterne understreger, at bogens sigte er at give overordnet indsigt og ikke forklare "hvordan blockchain-teknologien fungerer i alle detaljer". De næste kapitler fortæller om Bitcoin som et eksempel på en digital valuta og som fænomen. Forfatterne skriver også om Bitcoins "dårlige ry" og om de myter, der efter deres mening findes omkring valutaen. De to afsluttende kapitler har fokus på de udfordringer, de digitale valutaer står overfor og har bud på fremtiden for det, som også kaldes "kryptovalutaer". Afsluttende konkluderer forfatterne, at det er en teknologi som er kommet for at blive, som vi bør søge at forstå, så godt vi nu kan, samtidig med vi bevarer både det åbne og det kritiske sind. Begge forfattere er iværksættere og investerer i digitale valutaer.

Bogen forklarer den komplekse teknik relativt tilgængeligt så alle kan være med og blive bare lidt klogere på, hvad en Bitcoin er.

Om Bitcoin fx også i Den fjerde industrielle revolution.


Jyllands-posten

d. 5. jan. 2019

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 5. jan. 2019