Bøger / faglitteratur / kogebøger

Bitz din sundhed : fra råd til retter


Beskrivelse


Tips og råd til, hvordan man kan leve efter de 8 kostråd - uden løftede pegefingre og på en måde, som også giver plads til det søde og sjove. Med opskrifter og eksempler på hvordan man kan få flettet motionen ind i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. dec. 2009

Vi ved alle, at vi bør leve sundt, men hvordan er det nu lige jeg gør? Bogen henvender sig til dem, der ønsker konkrete råd om at leve sundt uden løftede pegefingre og på en måde, som også giver plads til det søde og sjove.

Christian Bitz vil være kendt af seere til TV2's "Go' morgen Danmark". Han er uddannet cand.scient. i human ernæring og i dag skriver han bl.a. i Sund nu og Aktiv træning. I følge Christian Bitz er det at leve sundt ikke en straf eller et uopnåeligt ideal, tværtimod er sundhed lig med sund fornuft. Chr. Bitz tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens 8 kostråd, som han omsætter til realistiske og praktiske tips til almindelige mennesker med en travl hverdag. De 8 kostråd går på, at vi skal spise mere frugt og grønt, spise mere fisk, spare på sukkeret osv. Ved hvert råd er der konkrete bud på, hvordan rådet kan følges i hverdagen med mange forslag til retter. Chr. Bitz har også medtaget sit eget 9. kostråd, som går på, at man skal huske smagen og nydelsen. Bogen afsluttes med en kost- og motionsplan for 8 dage.

Ha' det godt! : sund mad helt sikkert, 2009, Sund mad - let at lave, 2009 etc., antallet af titler om sund mad er meget stort.

Selv om det er et emne, der er udgivet mange bøger om, synes jeg denne fuldt ud har sin berettigelse, fordi forfatteren giver en række meget konkrete råd til at efterleve de 8 kostråd uden at lave fuldstændig om på hverdagen. Du skal "bare" bruge din fornuft, og det giver Chr. Bitz god hjælp til.