Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bjæren


Beskrivelse


Fantasy. Sortheksen har skabt en Bjære og sluppet den fri i Mariefred. Den er langt farligere end normalt for dens slags, og den har et helt specielt bånd til Alrik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Martin W Hansen

d. 30. okt. 2015

Penge og folks kæreste ting forsvinder i Mariefred, og Alrik bliver mistænkt som den første. Men Sortheksen har skabt en Bjære, som er større og langt farligere end normalt. For 10-13-årige der kan lide et nordisk fantasy-gys.

Vi er her nået til 4. bog i "Pax"-serien, og det anbefales at man har læst de foregående bind, da der meget lidt introduktion til hovedpersonerne i dette bind. Alriks og Viggos sammenstød med Simon og Sløjd-Thomas spidser til, og kommer også til at tære på drengenes forhold til plejeforældrene Anders og Laylah. Oven i det er den mystiske Sortheks igen på spil, og hun har skabt en Bjære der er så skræmmende, at hun endda selv er bange for den, og den har udset sig Alrik som sit offer. Som de andre bind i serien er også dette illustreret af Henrik Jonsson.

Endnu et virkeligt godt bind i serien, som denne gang lægger mere vægt på hovedpersonernes forhold end på gyset, som gemmes helt til den sidste tredjedel af bogen. Men så giver forfatterne den også gas og slipper os med en gevaldig "cliffhanger", så det bliver næsten uudholdeligt at vente på det næste bind i serien. Mens man læser sidder man hele tiden og glæder sig til Henrik Jonssons fabelagtige illustrationer.

Det nordiske gys udforskes også på fineste vis af Henrik Einspor i hans bøger om væsner fra den nordiske folketro, såsom VintersorgNøkkekæret og NøkkekæretDet nordiske gys udforskes også på fineste vis af Henrik Einspor i hans bøger om væsner fra den nordiske folketro, såsom Vintersorg og .