Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Bjarne alene i verden


Beskrivelse


Fortællinger fra Bjarne Nielsen Brovsts (f. 1947) barndom i det nordjyske - denne gang bl.a. om oldefaderen og om mødet med Viggo Kampmann i Brovst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. okt. 2011

Forfatterens serie af erindringsbøger har sit faste tag i et publikum, der især findes blandt ældre læsere. Som de andre bøger i serien er også denne velegnet til oplæsning fx på et plejehjem. Bogen er måske også lokalhistorisk interessant for nogle læsere.

Vi er nu nået til bind nr. 14 i forfatterens serie af erindringsbøger. En sand slægtssaga med dyrebare glimt fra barndommens land, med begivenheder og skelsættende minder af livslang betydning og værdi. Den nye erindringsbog er i sit udtryk lig de andre i serien, og tak Brovst for det! Det er barndomsglimt ledsaget af s/h-fotos af slægt og andet godtfolk, og af steder iklædt barndommens betydning. Her ledsager fx et foto af Brovst Station og Pakhus en historie med overskriften: "Drømmen om faster Klara, faster Bertha og faster Karen". Der er lun humor, når den 96-årige oldefar i slægtens historik rider på en gås over "Limfjorden til Husby Hole". Og på omslaget et foto fra Fjerritslev Avis fra 1960 med overskriften: "Statsministeren og den raske dreng, Bjarne fra Brovst". Statsministeren er Viggo Kampmann. BNB har en sympatisk kærlighed til lokalsamfundets særlige og originaler, fx "Hånd - i - Hånd" som BNB møder på sin avisrute. Dengang tør man karakterisere en ungkarl sådan. "Han var flink, og havde altid god tid til børn". Forestil dig den overskrift i en nutidig avis.

Der er mange erindringsbøger, men Brovst har positivt en niche.

Mindre, men trofast målgruppe på de fleste biblioteker.