Bøger / faglitteratur til børn

Bjerge


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. mar. 2018

Bjerge kan både være imponerende, fascinerende og frygtindgydende. Lær mere om bjerge i denne lette fagbog for børn mellem 8 og 10 år. Bogen kan både lystlæses eller anvendes i grundskolen til faglige læsekurser eller emneopgaver.

Bogen har lix 21 og er en del af forlagsserien "Jeg læser". I alt er der 14 opslag af hver to sider, som indeholder en kort grundtekst, en faktaboks, diverse billeder samt kortmaterialer. Indledningsvis forklares hvad bjerge er, dernæst hvordan bjerge opstår, hvorefter der fokuseres på forskellige bjerge, dyrelivet i bjerge, sport i bjerge samt mystiske væsner. På nettet kan der findes elevopgaver og lærervejledning til undervisningsbrug.

Det er en spændende bog med megen interessant viden, overskuelige kortmaterialer samt flotte billeder, som nok skal fange målgruppens interesse.

Der findes meget få lette bøger om bjerge af nyere dato. Der findes dog titler som Mount EverestVulkaner. Bogen Vulkaner, i samme serie som denne bog, er også oplagt at læseDer findes meget få lette bøger om bjerge af nyere dato. Der findes dog titler som Mount Everest. Bogen , i samme serie som denne bog, er også oplagt at læse.