Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bjørn Wiinblad - en livs kunstner


Beskrivelse


Om Bjørn Wiinblad (1918-2006) fra han slår igennem i 1945 på et lille galleri i København og frem til hans alderdom i Det Blå Hus i Lyngby nord for København. Giver en indsigt i en multikunstners kunsteriske udvikling fra "Tegninger og lertøj" til hans store gobeliner i Dallas m.m.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 6. okt. 2016

Kunstneren Bjørn Wiinblad elskede orientens svungne linjer, kvinder med mandeløjne, farver og krusseduller. "Bjørn Wiinblad - en livs kunstner" er en bog til dem der gerne vil vide hvem denne store kunstner var eller gerne vil vide mere.

Vi følger Wiinblad fra han slår igennem i 1945 på et lille galleri i København og frem til hans alderdom i Det Blå Hus i Lyngby nord for København. Læseren får en indsigt i en multikunstners kunstneriske udvikling fra "Tegninger og Lertøj" til hans store gobeliner i Dallas og meget, meget mere. Bogen er gennemillustreret med fotos i farver og sort/hvid.

Bogen fortæller om Wiinblads eventyrlige liv og er en flot introduktion til nogle af Wiinblads utallige projekter, kunstværker og ekstravagante liv. Wiinblad er med på "retrobølgen", og man kan glæde sig over den fornyede interesse for hans værker.

2015 udstillede Arken nogle af Wiinblads værker og udgav i denne forbindelse Bjørn WiinbladBjørn Wiinblad. I 2012 viste Danmarks Keramikmuseum en tilsvarende udstilling og udgav 2015 udstillede Arken nogle af Wiinblads værker og udgav i denne forbindelse . I 2012 viste Danmarks Keramikmuseum en tilsvarende udstilling og udgav .


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2016

af

af

Bent Blüdnikow

d. 24. okt. 2016


Antik & auktion

2016, nr. 9

af

af

Hanna Nielsen

2016, nr. 9