Bøger / skønlitteratur / roman

Bjørnen


Beskrivelse


Krimi. Liget af en ung, ukendt kvinde dukker op i en sø og kort efter myrdes en kendt norsk spion. Den erfarne politiefterforsker Tommy Bergmann sættes på sagen, en sag der udvikler til en jagt på en sandhed, som nogen har forsøgt at skjule, en sandhed der skal findes tilbage under den kolde krig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 21. maj 2019

I 2016 dukker liget af en ung, ukendt kvinde op. Kort efter myrdes en kendt norsk spion. Erfarne Tommy Bergmann kommer på sagen, der trækker spor tilbage til den kolde krig. For læsere af spionthrillere.

Liget af en kvinde dukker op i en sø i Norge og kort efter myrdes en kendt norsk spion, som var et stort navn i tiden efter den kolde krig. Politiefterforsker Tommy Bergmann sættes på sagen, der udvikler til en jagt på en sandhed, som nogen har forsøgt at skjule. Samtidig krydsklippes der til fortiden, 1970'erne og 1980'erne, hvor vi møder den unge kvinde Christel Heinze, en østtysk afhopper. Den fjerde roman i serien om Bergmann.

En fremragende roman, der på fornemste vis transformerer den klassiske krimi til en ægte, gammeldags spionthriller. Bogen kræver noget af sin læser, og hvis man forventer en klassisk krimi bliver man skuffet, men den tålmodige læser bliver belønnet med en stor læseoplevelse der, på flere fronter, bliver meget spændende, da vi nærmer os afslutningen. Handlingen deles mellem Christel i fortiden og Tommy i nutiden og dette greb fungerer fornemt. Gard Sveen skriver ganske fremragende, og han formår at gøre både fortiden og nutiden levende.

Det kan anbefales at læse de tre første bind om Bergmann Den sidste pilgrimHelvede åbentBlod i dans, Helvede åbent og Blod i dans eller klassiske John le Carré spionromanerDet kan anbefales at læse de tre første bind om Bergmann Den sidste pilgrim, og Blod i dans eller klassiske John le Carré spionromanerDet kan anbefales at læse de tre første bind om Bergmann Den sidste pilgrim, Helvede åbent og eller klassiske John le Carré spionromaner.


litteratursiden.dk

d. 23. juni 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 23. juni 2019

Eminent spændende krimithriller om en ung kvinde fra DDR, der hopper af ved et svømmestævne i Oslo under Den Kolde Krig. Gard Sveen har skrevet en ualmindelig fængslende krimi-thriller i serien med ef...


Politiken

d. 11. maj 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. maj 2019