Bøger / skønlitteratur / roman

Bjørnen


Beskrivelse


Vibse, gymnasielærer i 50'erne, fyret fra gymnasiet pga. samarbejdsproblemer, datteren er flyttet og ægtemanden er en idiot. Hun flygter til deres hus i Sverige, og kommer under en snestorm til at stå ansigt til ansigt med sin indre frygt og vrede.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 11. maj 2018

Kort roman om en kvinde i krise, som bogstaveligt talt rejser ud for at stå ansigt til ansigt med sin indre frygt og vrede. Og møder den i skikkelse af en bjørn. En skæv og underholdende fortælling med genkendelig mening i galskaben for især kvindelige læsere af nutidige danske romaner.

Vibse, en kvinde i 50'erne, flygter hjemmefra op til ødegården i Sverige, dagen efter et skænderi med sin mand. Hun er netop blevet fyret fra sin gymnasielærerstilling pga. samarbejdsproblemer, datteren er flyttet til Jylland med kæresten, og Bent, hendes mand (som i virkeligheden hedder Lars, når hun ikke er irriteret på ham) er alt for forstående. Flov og rasende kører hun ud i vildnisset for at tænke sin livssituation igennem. En kraftig snestorm, manglen på mad og et omfattende strømsvigt byder på udfordringer og sætter selveste livet i perspektiv.

Guldager overrasker med denne skæve, skønne lille roman om en en kantet kvinde, som er kørt træt i sit ægteskab og sin karriere og har behov for at sætte det lidt på spidsen. Et fint portræt af denne kvinde i 50'erne, der skildres med skarp ømhed. Formen er kortfattet, sat i korte kapitelafsnit; nem at læse, men ikke så nem at glemme.

Vibse minder så meget om Susanne i Bådens navnForandringerPå grænsen, der også er et sted i sit liv og sit ægteskab, hvor alt skal tages op til revision. Kvinder i midtvejskrise kan man også læse om i Forandringer og På grænsenVibse minder så meget om Susanne i Bådens navn, der også er et sted i sit liv og sit ægteskab, hvor alt skal tages op til revision. Kvinder i midtvejskrise kan man også læse om i og På grænsenVibse minder så meget om Susanne i Bådens navn, der også er et sted i sit liv og sit ægteskab, hvor alt skal tages op til revision. Kvinder i midtvejskrise kan man også læse om i Forandringer og .


litteratursiden.dk

d. 14. juni 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 14. juni 2018

En vred kvinde i midtvejskrise tager kræfterne op mod naturen, en bjørn og sig selv. Guldager beretter med vid og bid om en forsmået kvindes udvikling. Katrine Marie Guldagers roman handler om en v...


Jyllands-posten

d. 17. juni 2018

af

af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 17. juni 2018


Kristeligt dagblad

d. 7. juni 2018

af

af

Svend Skriver

d. 7. juni 2018


Berlingske tidende

d. 9. juni 2018

af

af

Katherine Diez

d. 9. juni 2018


Politiken

d. 7. juni 2018

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 7. juni 2018


Weekendavisen

d. 8. juni 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 8. juni 2018