Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blå blink


Beskrivelse


To venner, David og Otto, ræser af sted i en stjålet bil. De er på flugt fra politiet. Hvad har de gang i, og slipper de godt fra det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 7. juli 2016

Otto og David er på flugt fra politiet. De hører en hund gø og kravler op i et træ. Hvad har de lavet og slipper de godt fra det? Kan læses og forstås fra man er 13 år.

David og hans ven Otto har begået et indbrud. De prøver at slippe væk, men de hører en hund gø, og lidt efter kommer politiet. David er meget bange, men Otto får ham med ind i en bil, og de ræser af sted. Politiet er lige efter dem, men Otto giver ikke så let op. Bogen er inddelt i 21 korte kapitler med hver sin overskrift. Teksten er sat op i korte afsnit med mellem et til fem ord i hver sætning. Bogen har blødt omslag. "Blå blink" er den første i en ny serie, "Ung læs", for meget læsesvage unge.

Meget fin, letlæst og spændende historie om to unge, der har rodet sig ud i noget kriminelt. Selv om det er en forholdsvis kort tekst, er der masser af indhold og action. Det er meget fint, at teksten er sat op i kort afsnit, som gør den meget overskuelig at læse. Forsiden er fængende og passer godt til indholdet.

Der findes ikke andre ungdomsbøger i denne sværhedsgrad med samme emne, men Farlig fritidDrengen der så på eller Drengen der så på minder om "Blå blink", dog lidt sværere at læse og indholdsmæssigt til lidt yngre børnDer findes ikke andre ungdomsbøger i denne sværhedsgrad med samme emne, men Farlig fritid eller minder om "Blå blink", dog lidt sværere at læse og indholdsmæssigt til lidt yngre børn.