Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blå måne


Beskrivelse


Evers store kærlighed den udødelige Damen bliver pludselig syg, og Ever sætter alt ind på at redde ham. Skolens nye dreng Roman gør det dog ikke nemt for hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 4. juni 2010

Der er kommet rigtig mange bøger om de udødelige i kølvandet på Tusmørke-serien, og denne vil sælge sig selv til først og fremmest unge læsere, som efterfølgeren til Evermore, 2010.

Blå måne er andet bind af 6 planlagte bind i serien De udødelige. Ever og Damen er nu et fast par, og Damen hjælper Ever med at vænne sig til at være udødelig med alle de parapsykologiske evner, der følger med. Damen bliver pludselig syg, ændrer fuldstændig personlighed og vil ikke længere være sammen med Ever. Hun mistænker skolens nye dreng Roman for at stå bag, og i jagten på sandheden og en kur til Damen tager hun til det magiske Sommerland. Her hører hun om Damens forfærdelige fortid, men hun opdager også muligheden for at ændre sin egen fortid og komme tilbage til sin familie. Hun stilles nu overfor valget mellem en fremtid med Damen eller at vende tilbage til familien. Bogen fortsætter, hvor det første bind slap, og jeg vil anbefale, at bind 1 læses først. Ever har dog fået lidt for mange parapsykologiske evner, og det virker ind imellem lidt for nemt, som da hun mangler en bil og bare manifesterer den og ved tankens kraft og kører afsted.

Rækken med historier om de udødelige er efterhånden lang, og denne serie ligger sig i samme kreds, som Tusmørke-serien og Beautiful dead.

Bind 2 lever ikke helt op det første bind i serien, men man drages alligevel ind i historien, som tager nogle overraskende drejninger hen mod slutningen. De unge læsere vil sikkert sluge denne efterfølger og vente med spænding på de næste bind.