Bøger / skønlitteratur / roman

Blå mandag


Beskrivelse


Mandag er en dag til triste tanker, en dag til at bortføre et barn fra Londons mørke gader.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 5. mar. 2012

Det er længe siden at ægteparret, der gemmer sig bag pseudonymet har udgivet noget nyt. Her er de tilbage med første bind i en ny psykologisk thriller-serie med psykoterapeut Frieda Klein. Bogen kan bruges bredt til læsere af psykologiske spændingsromaner.

En femårig pige forsvinder sporløst på vej hjem fra skole. 22 år senere væves en gruppe menneskers liv sammen, da det samme sker for en femårig dreng. Kan sagerne have nogen som helst tilknytning til hinanden efter så lang tid? Psykoterapeut Frieda Klein beslutter sig for at forfølge sagen, og hun bliver den drivende kraft i forsøget på at sætte sig ind i en bortførers tankegang og handlemønster. Bogen er elementært spændende med en langsomt stigende spændingskurve, der kulminerer i en overraskende slutning. Personerne er interessante og sammensatte, og beskrivelserne af Friedas natlige vandreture i Londons mørke gader er rigtig gode. Desværre skæmmes historien af usædvanligt mange sproglige fejl, som manglende ord, omvendt ordstilling osv. Det forstyrrer læsningen og hakker historien unødigt i stykker. Flot forside, der nok skal formidle indholdet.

Bogen minder i stil om Harlan Cobens Sidste advarsel eller James Siegels spændingsbøger.

En velskrevet og spændende pageturner. Bogen har en lidt blå, melankolsk tone og hovedpersonen Frieda Klein er et interessant bekendtskab. Desværre er bogen præget af mange sproglige unøjagtigheder.


Jyllands-posten

d. 24. apr. 2012

af

af

Niels Ellevang

d. 24. apr. 2012