Bøger / faglitteratur / opskrifter

Blå puls : oplev byens vandfront med tangmad og skaldyr, sandslotte og skybrud


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man på bæredygtig vis kreativt udnytter, bevarer og får glæde af kystlinjer og havnefronte og deres dyre- og planteliv. Med opskrifter og aktivitetsforslag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 23. juni 2017

En inspirationskogebog, klimabog og debatbog om byens vandfront - for alle der gerne vil inspireres af havet.

Bogen består af syv kapitler. Der er opskrifter og andet med tang, skaldyr, kreativitet samt havvand i byerne og klimaet. Bogen er en blanding af (hav)billeder, illustrationer og tekst. Opskrifter med tang er bl.a. tangchips, tangsalat og tangpesto. Derudover beskrives de mange andre anvendelsesmuligheder der er med tang, samt hvilket udstyr man har brug for ved tangindsamling. Tang kan også bruges som gødning eller til at dyrke fx kartofler i. Her er også noget om fangst og dyrkning af østers og muslinger. Det kreative kapitel er børnemindet med forslag til kreative strandaktiviteter som sandslotte, kulbilleder og sten. I de sidste to kapitler beskrives klimaet i byerne, drikkevandets tilstand, og hvad der i dag har indflydelse på vores drikkevand og miljø. Forfatterne er Hanne Damm, tidligere børnehaveklasseleder og meget fascineret af vand samt Jørgen Dahl Madsen - Landinspektør og byplanlægger med en stærk interesse for miljøet.

Inspirende indslag i tidens debat omkring vores hav- og vandmiljø samt klimaet. Det er billederne, der primært "bærer" bogen.

JDM har også udgivet andre klimabøger; fx KlimaskovTangVores hav. Tang samt Vores hav indeholder også opskrifter med tang, skaldyr og bløddyrJDM har også udgivet andre klimabøger; fx Klimaskov. samt Vores hav indeholder også opskrifter med tang, skaldyr og bløddyrJDM har også udgivet andre klimabøger; fx Klimaskov. Tang samt indeholder også opskrifter med tang, skaldyr og bløddyr.