Bøger / skønlitteratur / klimafiktion

Blå


Beskrivelse


Fremtidsfortælling om menneskelige svigt og om konsekvenserne af klimaforandringer og tørke i Europa.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 3. aug. 2018

Spændende fremtidsfortælling om menneskelige svigt og dramatiske konsekvenser af verdens klimaforandringer. For alle med interesse for skønlitteratur om samfundsfaglige emner.

Romanen fortælles på skift af Signe og David, forskudt i tid og geografi. Signes fortælling foregår i 2017, hvor hun er blevet 70 år gammel. Hun forfærdes over at hendes hjemby i Norge er begyndt at sælge is fra bræen som isterninger til rige menneskers drinks. Bag sig har hun et brudt kærlighedsforhold til Magnus, der svigtede hende som ung. Davids fortælling foregår i året 2041, hvor han er på flugt med datteren Lou fra tørke og brande i det nordlige Frankrig. Overalt i Europa er der mangel på mad og vand og alt for mange mennesker i flygtningelejrene. Langsomt optrevles historien om, hvad der egentlig skete mellem Signe og Magnus og om den dag, hvor Davids kone Anna og hans lille søn August forsvandt.

Historien er vedkommende og velfortalt med en skarp civilisationskritik. Det fortælletekniske greb med de to fortællere gør læsningen spændende og man bliver bevæget over Signes og Davids historier. På overraskende vis flettes de to historier sammen i slutningen. Bogen vil være velegnet til læsekredse, der er optaget af samfundsfaglige emner.

I 2016 udgav Maja Lunde romanen Biernes historieMara og Dann, der også har fokus på verdens klimaforandringer. Doris Lessings Mara og Dann er også en fremtidsfortælling om to børns flugt fra tørke og hungersnødI 2016 udgav Maja Lunde romanen Biernes historie, der også har fokus på verdens klimaforandringer. Doris Lessings er også en fremtidsfortælling om to børns flugt fra tørke og hungersnød.


litteratursiden.dk

d. 27. sep. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. sep. 2018

Vedkommende, interessant og skræmmende roman om klimaforandringerne og konsekvenserne. Signe har i hele sit liv været miljøaktivist, og selv om det har betydet, at hun har mistet forbindelsen til sin...


Politiken

d. 1. sep. 2018

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 1. sep. 2018


Kristeligt dagblad

d. 6. sep. 2018

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 6. sep. 2018


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2018

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 23. sep. 2018


Information

d. 31. aug. 2018

af

af

Mathilde Moestrup

d. 31. aug. 2018


Weekendavisen

d. 31. aug. 2018

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 31. aug. 2018