Bøger / faglitteratur til børn

Blåhvalen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 28. maj 2019

Læs om verdens største dyr og en række fugle, som regnes for at være blandt de mest intelligente. To nye fagbøger i "Fakta. Midi"-serien for 8-10-årige.

"Blåhvalen" fortæller om det enorme havpattedyr, der har titlen som verdens største dyr. Det er svært at forstå, hvor stort dyret egentlig er, men oplysninger, som at blåhvalen er på størrelse med 25 elefanter og at dens tunge alene vejer 2.500 kg, hjælper til at anskueliggøre det. Vi hører bl.a. også om det store fødeindtag på ca. 4 tons krill dagligt, ungerne som hedder kalve og bestanden af blåhvaler, som er faldet fra 200.000 til 15.000. Bogen har lix 18. I "Kloge fugle" præsenteres vi for en række intelligente fugle af især kragefamilien og får eksempler, der viser, hvorfor fuglene bliver karakteriseret som kloge. En krage er fx i stand til at fiske larver op fra huller med en bøjet pind, og en nøddekrige kan huske, hvor den har gemt 3.000 nødder. Bogen har lix 14. Opgaver kan hentes på forlagets hjemmeside.

Et par fine fagbøger med masser af god faktaoplysning, som både er interessant og underholdende. Sproget er letforståeligt og formidlet i et godt samspil med fotos og faktabobler.

Børn, der interesserer sig for dyr, kan læse mere i VandrefalkSpækhuggeren, lix 15, og i serien "Læs med Sebastian Klein" - se fx SpækhuggerenBørn, der interesserer sig for dyr, kan læse mere i Vandrefalk, lix 15, og i serien "Læs med Sebastian Klein" - se fx .