Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Black Beauty : hestens egen historie


Beskrivelse


Den smukke hingst Black Beauty fortæller med egne ord om sit liv i 1800-tallets England. Et liv med både gode og dårlige oplevelser. For 11-13-årige.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2022

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 22. juli 2022

Den smukke hingst Black Beauty fortæller med egne ord om sit liv i 1800-tallets England. Et liv med både gode og dårlige oplevelser. Letlæst udgave af den klassiske bog for alle hesteelskende børn mellem 10 og 13 år.

Black BeautyOnkel Toms hytte udkom første gang på dansk i 1923. Bogen er skrevet, som om at det hesten selv, der fortæller om sit liv fra de trygge føldage til den lever sine sidste år hos tre rare, ældre damer. Men inden da er han gået fra hånd til hånd og har oplevet både gode og dårlige tider hos blide eller hårde ejere. Hingsten er både klog og følsom og må tilpasse sig sine forskellige ejere og opgaver. Han oplever også mange dramatiske begivenheder som ildebrand og sammenstyrtede broer, og han redder flere gange andres liv. Bogen er forkortet og bearbejdet og har et lix-tal på 22. Den har luftige sider og flere sort-hvide illustrationer. Maj Bylock har genfortalt andre klassikere som fx Onkel Toms hytte (Ved Maj Bylock, Mai Odgaard Petersen)Black Beauty udkom første gang på dansk i 1923. Bogen er skrevet, som om at det hesten selv, der fortæller om sit liv fra de trygge føldage til den lever sine sidste år hos tre rare, ældre damer. Men inden da er han gået fra hånd til hånd og har oplevet både gode og dårlige tider hos blide eller hårde ejere. Hingsten er både klog og følsom og må tilpasse sig sine forskellige ejere og opgaver. Han oplever også mange dramatiske begivenheder som ildebrand og sammenstyrtede broer, og han redder flere gange andres liv. Bogen er forkortet og bearbejdet og har et lix-tal på 22. Den har luftige sider og flere sort-hvide illustrationer. Maj Bylock har genfortalt andre klassikere som fx (Ved Maj Bylock, Mai Odgaard Petersen).

En rørende historie om en helt særlig hest og et hesteliv, som rigtigt mange heste måtte finde sig i, dengang de var nyttedyr på en anden måde end i dag. Historien er genfortalt i et flydende og enkelt sprog, uden at det er gået ud over bogens oprindelige stemning,.

Black BeautyBlack Beauty - den sorte hingst (Ved Mary Sebag-Montefiore) er en forkortet og forenklet udgave, mens - den sorte hingst er sværere, gennemillustreret og velegnet til højtlæsningBlack Beauty (Ved Mary Sebag-Montefiore) er en forkortet og forenklet udgave, mens er sværere, gennemillustreret og velegnet til højtlæsning.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 30. jan. 2019

Hesten Black Beauty fortæller med egne ord om sit liv som hest i sidste halvdel af 1800-tallet i England. Fra 9 år.

"Black Beauty" er en læsebearbejdet genfortælling af romanen med samme navn fra 1877. Den udkom i sin tid for at give viden om hestenes ofte forfærdelige vilkår i datidens England. Bogen er oversat fra engelsk. Det er hesten, der fortæller historien. Black Beauty havde en tryg barndom sammen med sin mor. Det første sted, den arbejdede, var et fint sted, men senere blev Black Beauty også solgt til ondskabsfulde ejere og staldkarle. Han oplevede at galopere for at hente en læge, at trække drosker i London, at blive udslidt og sat til salg på et hestemarked for endelig til sidst at finde ro et sted i en lille landsby hos to søstre. Der er farvede illustrationer. Bogen har læsebånd og er i samme format som andre bøger i "Flachs - læs selv" serie Bogen har lix 18.

"Black Beauty" er en fortælling fra en svunden tid. Illustrationerne hjælper heldigvis med at sætte billeder på tiden og stemningen. Hvis man er glad for heste og interesseret i og har viden om tiden for 150 år siden, vil man få glæde af bogen.

Der er mange andre og nyere bøger om heste som fx Fuld galop, SiggeDen første bog om Maj & Mío og Den første bog om Maj & MíoDer er mange andre og nyere bøger om heste som fx Fuld galop, Sigge og .


litteratursiden.dk

d. 26. juli 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 26. juli 2022

Romanen sætter fokus på de ubarmhjertige forhold for mennesker og dyr i 1800-tallets England og er fortalt af selveste Black Beauty, hvilket gør den ekstra stærk. Black Beauty bliver født på en dejlig...