Bøger / faglitteratur

Black box thinking : den overraskende sandhed om succes


Beskrivelse


Med afsæt i eksempler fra en række kendte virksomheder og personer, hvor succeshistorier er skabt af ideen om at "fejl fører til læring, udvikling og fremskridt", argumenterer forfatteren for at de alle bruger Black Box Thinking for at skabe succes.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. nov. 2016

Med et billede fra flyvemaskiners såkaldte "Black Box", der sladrer om alle fejl, er Matthew Syeds hovedtanke at du samler og erkender dine fejl og altså bruger "Black Box Thinking". For dig, som gerne læser ger med spændende tanker om personlig udvikling.

"Dette er en bog om, hvordan succes opstår. På de følgende sider vil vi udforske nogle af de mest banebrydende og nyskabende organisationer i verden, inklusive Google, Team Sky, Pixar og Mercedes Formel 1 team, samt en række enestående personligheder som basketballspilleren Michael Jordan, opfinderen James Dyson og fodboldstjernen David Beckham." Sådan skriver forfatteren i denne bog, hvor han præsenterer sin ide om "Black Box Thinking". Med afsæt i en lang række eksempler fra det virkelig liv, hvor succeshistorier er skabt af ideen om at "fejl fører til læring, udvikling og fremskridt", argumenterer forfatteren for at de alle bruger Black Box Thinking for at skabe succes. Bogen er i 6 dele. Her er overskrifter som "Fejltagelsens logik", "Kognitiv dissonans", "At konfrontere kompleksitet", "Små skridt og store spring", "Skyldsspillet" og "Sådan skabes en vækstkultur". Her skriver forfatteren fx om "Beckham-effekten". Matthew Syed er journalist på avisen "The Times".

Underholdende og velskrevet bog om at turde erkende sine fejl og lære af dem for at opnå succes.

En anden spændende bog om at opnå succes er Malcolm Gladwells Afvigerne.


Børsen

d. 19. jan. 2017

af

af

Henrik Ørholst

d. 19. jan. 2017