Bøger / skønlitteratur / digte

Black box : en kærlighedshistorie


Beskrivelse


Digte, der med autofiktion som greb, fortæller om relationen mellem en mand og en prostitueret kvinde. Fokus er på mandens splittelse mellem dyrisk begær og ren kærlighed.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Thomas Olesen

d. 29. maj 2015

Kærlighedshistorie på digtform om en mand og hans intense forelskelse i en kvindelig prostitueret. Til alle med hang til formbevidst lyrik, der taler direkte fra hovedstolen.

Fortællende digtsamling, der kan læses som ét langt, sammenhængende digt om manden Bue Peitersen. I jeg-form fortæller han om sin intense forelskelse i og seksuelle besættelse af en prostitueret kvinde, X. Digtene kredser om begærets, kærlighedens og jalousiens natur med vægt på den stereotype kønsidentitet, der fastholder manden og kvinden i særlige roller. Indsatte parenteser skaber en flerstemmighed i den dagbogsagtige tone hos jeg'et, og en formmæssig variation i digtene kontrasterer den indholdsmæssige enhed. Kan læses sammen med peitersen.blogspot.dk, hvor identiteten på X antydes.

Der er tale om autofiktion, der via en udpensling af forfatterens private rum kan pege på almene problematikker, i dette tilfælde emner som kønsidentitet, selviscenesættelse og kærlighed. Det lykkes ikke altid at gøre digtene nærværende for læseren. Anbefales dog for stilsikkert sprog.

Bue Peitersen fokuserer bl.a. på maskulinitet som konstruktion. Herved føjer han sig til rækken af bøger, der udforsker og udfordrer konventionelle kønsroller som hos fx Christian Yde Frostholm, Niels Frank, Kristina Nya Glaffey og Cecilie Lolk Hjort.


Jyllands-posten

d. 20. juni 2015

af

af

Tobias Skiveren

d. 20. juni 2015


Weekendavisen

d. 26. juni 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 26. juni 2015


Information

d. 27. juni 2015

af

af

Solveig Daugaard

d. 27. juni 2015