Bøger / skønlitteratur / politiromaner

Black cherry blues


Beskrivelse


Krimi. Et tilfældigt møde giver den tidligere politimand Dave Robicheaux nye oplysninger om mordet på sin kone, som stadig plager ham, og under dramatiske omstændigheder forfølger han sporet til Montana.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Frederik Nielsen

d. 13. sep. 2011

Genren er hårdkogt og barsk amerikansk krimi, men stadig skrevet med humor og varme. Bogen er tredje bind i serien om Dave Robicheaux og der udgives stadig nye bind. Mest for mandlige læsere og dem til de mere voldelige krimier. Også for fans af miljøerne i Louisiana og Cajun-områderne.

Efter at have forladt politiet driver Dave Robicheaux en lille bådudlejning og forsøger at give adoptivdatteren Alafair en stabil opvækst, men tabet af konen og den daglige kamp mod alkoholen tærer hårdt på ham. Efter et møde med en gammel skolekammerat rodes han hurtigt ud i problemer igen og da han finder et trusselbrev imod Alafair i postkassen, tager han hurtigt affære og ender med en mordanklage på halsen. Uden anden mulighed end selv at rense sit navn, tager han sammen med Alafair til Montana for at opklare sagen, hvor han også møder sin tidligere partner i Politiet, Cletus, der nu arbejder for gangster bossen Sally Dio. James Lee Burke har vundet flere priser for sine bøger, bl.a. for Black Cherry Blues og selvom at han skriver på flere serier, har han udgivet flest med Dave Robicheaux som hovedperson.

Forfatterens andre serier om Texas-advokaten Billy Bob Holland og Texas politimanden Hackberry Holland er skrevet i samme ånd og af andre forfattere kan bl.a. John Connolly nævnes med hans serie om privatdetektiven Charlie Parker og Walter Mosley med hans serier om Easy Rawlins og Leonid McGill.

På trods af at bogen er mere end 20 år gammel, så er den stadig spændende og tidløst skrevet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

En fortsættelse af Delta Blues, 1990 og et gensyn med den tidligere politimand Dave Robicheaux, der plages af skyldkomplekser i forbindelse med mordet på hans kone. Han lever et stillekontemplativt liv i sin bådudlejningsbutik i Louisiana, sammen med adoptivdatteren Alafair. Han møder tilfældigvis en gammel ven, der giver ham et spor til den bagmand, der stod bag mordet på hanskone, og så går Robicheaux i aktion, hvilket hurtigt bringer ham i fængsel på en falsk mordanklage. Efter løsladelsen på kaution, følger han og datteren sporet til Montana, hvor sagen efter mangedramatiske og blodige begivenheder finder sin afslutning, og Robicheaux kan rense og i fred med sig selv, vende tilbage til sit elskede Louisiana. En fremragende og meget spændende historie,lavmælt fortalt med et sindrigt plot, med masser af atmosfære i skildringen af et anderledes USA, og med det udbyggede portræt af Robicheaux, moralsk og menneskeligt engageret, men samtidignådesløs i sin søgen efter sandheden,har Burke skabt en uhyre spændende personlighed, vi forhåbentligt kommer til at høre mere til.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 19. dec. 2018

En fortsættelse af Delta Blues. 1990 og et gensyn med den tidligere politimand Dave Robicheaux, der plages af sky Idkomplekser i forbindelse med mordet på hans kone. Han lever et stille kontemplativt liv i sin bådudlejningsbutik i Louisiana, sammen med adoptivdatteren Alafair. Han møder tilfældigvis en gammel ven, der giver ham et spor til den bagmand, der stod bag mordet på hans kone, og så går Robicheaux i aktion, hvilket hurtigt bringer ham i fængsel på en falsk mordanklage. Efter løsladelsen på kaution, følger han og datteren sporet til Montana, hvor sagen efter mange dramatiske og blodige begivenheder finder sin afslutning, og Robicheaux kan rense og i fred med sig selv, vende tilbage til sit elskede Louisiana. En fremragende og meget spændende historie, lavmælt fortalt med et sindrigt plot, med masser af atmosfære i skildringen af et anderledes USA, og med det udbyggede portræt af Robicheaux, moralsk og menneskeligt engageret, men samtidig nådesløs i sin søgen eftersandheden, har Burke skabt en uhyre spændende personlighed, vi forhåbentligt kommer til at høre mere til.


Berlingske tidende

d. 25. apr. 1991

af

af

Henrik List

d. 25. apr. 1991


Berlingske tidende

d. 25. apr. 1991

af

af

Henrik List

d. 25. apr. 1991


Information

d. 7. maj 1991

af

af

Henning Prins

d. 7. maj 1991


Politiken

d. 9. maj 1991

af

af

Harald Mogensen

d. 9. maj 1991


Det fri aktuelt

d. 4. maj 1991

af

af

Preben B. Christensen

d. 4. maj 1991