Bøger / skønlitteratur / roman

Blackbird : historien om en barndom


Beskrivelse


Selvbiografisk skildring af Jennifers barndom og opvækst i Nevada og Los Angeles, dybt præget af forældrenes død med få års mellemrum, og af kampen for at overleve onde tider med sjælen i behold.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2001

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. sep. 2001

I denne selvbiografiske roman fortæller den amerikanske journalist om sin meget usædvanlige barndom. Hun er 6 år ved bogens start. Hun er en klog lille pige, meget opmærksom på alt i sine omgivelser, og især over for sin mor, som er alvorligt syg. Det er ikke noget man taler om i den familie, men Jennifer fornemmer tydeligt, at der er noget galt. Efter moderens død gifter faderen sig med en kvinde, der har 3 børn, og da faderen også dør efter nogle år er Jennifer for alvor alene. Jennifers yndlingshistorie er Snehvide, og den onde stedmor i historien minder hende alt for meget om hendes egen stedmor. Som 9-årig bliver Jennifer anbragt i et hus, hvor hun skal hjælpe til, hun skal selv klare at gå i skole, og desuden skal hun gøre rent et 3. sted. For mig er det helt uforståeligt, at det kan lade sig gøre uden at nogen myndigheder griber ind. Men Jennifer er en usædvanlig stærk pige, hun skal nok vise, at hun kan klare sig selv. Heldigvis dukker noget af faderens familie op. Det er en rystende bog om ensomhed, om svigt og om sorg, men samtidig en meget livsbekræftende bog om et barns vilje til at overleve. Sprogligt er den en fornøjelse at læse, forfatteren - og oversætteren - rammer helt plet i beskrivelsen af barnets forestillingsverden.


litteratursiden.dk

d. 2. jan. 2002

af

d. 2. jan. 2002

Lån bogen på Da romanen begynder, befinder vi os i Carson City, Nevada. Jennifer er seks år gammel. Moderen er syg, faderen arbejder hårdt for at kunne betale for moderens mange hospitalsophold. Sa...


Kristeligt dagblad

d. 27. dec. 2001

af

af

Runa J. Kähler

d. 27. dec. 2001