Bøger / skønlitteratur til børn

Bladtræneren


Beskrivelse


Billedbog. Efteråret nærmer sig, og bladene venter spændt på bladtæmmeren. Han skal nemlig lære dem at falde, hvirvle, suse og danse, men hvor bliver han dog af?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 19. maj 2015

Skøn bog om efteråret og bladene der falder af træerne. Børn i alderen 3-6 år præsenteres her for en forklaring på et af årstidernes små mirakler.

Historien handler om efterårets komme. Bladene venter spændt på at bladtæmmeren skal komme for at lære dem at falde, snurre, hvirvle og danse, men han kommer ikke, og til sidst kan de ikke vente mere. Historien er bygget op med en spændingskurve, hvor forløsningen gives på sidste side.

Denne historie er skøn og poetisk. Den giver en fin forklaring på noget så simpelt, som bladene der falder af træerne. Der er en masse hjertevarme og følelser i fortællingen. Børnene vil elske fortællingen om bladtæmmeren, de vil kunne genkende sig selv i spændingen, nysgerrigheden og ængstelsen i denne fortælling. Hvert et lille blad har en stemme og en følelse, der er de bange, de ængstelige, de modige, de ligeglade nøjagtig ligesom børn. Illustrationerne er helsidet og holdt i varme, gyldne efterårsfarver.

Bogen kan sammenlignes med Lilja lader det sne, der også på en meget poetisk og sansemættet måde, fortæller om en årstid.