Bøger / faglitteratur / sange

Blandt ølhunde og månestråler : 130 danske revysange i noder, tekst og billeder


Beskrivelse


En kronologisk samling af 130 udvalgte revyviser fra 1850 til i dag. Med noter til de enkelte viser om skuespillere, komponister og forfattere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2012

af

af

Torben Wendelboe

d. 19. sep. 2012

Værket henvender sig bredt til alle med interesse for dansk revyhistorie og den gode danske vise.

Værket er den første samlede udgivelse af så bredt et udvalg af danske revyviser over så stort et spand af tid. Komponist m.m. Finn Jørgensen fastsætter Casino Teatrets forestilling Nytårsnat 1850 som den danske revys egentlige start. Han deler revyhistorien fra 1850 og til nu op i epoker, som han først giver en overordnet karakteristik af, inden turen kommer til udvalgte viser fra epoken. Den enkelte vise optrykkes med hele teksten og noden med becifring og forsynes med oplysninger om sammenhæng, oplysninger om forfatter og komponist og fremførende kunstner og evt. visens videre skæbne. Nogle viser har vel primært historisk interesse, mens andre er udødelige, spillevende klassikere, som man stadig kan synge med på. Der er virkelig mange perler, og de tilknyttede kommentarer er spændende og underholdende. Det er en velresearchet historie om den lette og populære men hundesvære genre og dens mange kunstnere. Litteratur. Diskografi. Person- og titelregistre.

Værket er et fremragende supplement til de eksisterende danske teater- og revyhistorier, ligesom det flot supplerer fx værker som Lystige viser og andre samlinger - og fx også punktnedslag som bøgerne om bakkesangerinderne og Breunings Det handler om kærlighed, 2009.

En indbydende udgivelse til såvel de sangglade som de teaterhistorisk interesserede.


Berlingske tidende

d. 12. okt. 2012

af

af

Kjeld Frandsen

d. 12. okt. 2012Informationer og udgaver