Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Bleeding Suzie : novellesamling om mobning og selvskade


Beskrivelse


Noveller om børn og unge, der som følge af fysiske og psykiske overgreb gør skade mod sig selv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Line Hoffgaard

d. 26. okt. 2011

Novellesamlingen henvender sig til unge og finder bedst anvendelse i undervisningssituationer. Seksuelle overgreb er i et par noveller meget eksplicit beskrevet. Forsiden er iøjnefaldende med graffiti på et plankeværk og en fremtrædende titel.

I 10 noveller handler det om børn og unge, som er udsat for fysiske og psykiske overgreb med selvskadende adfærd til følge. Mobning, spiseforstyrrelser, cutting og seksuelle overgreb er blot nogle af emnerne i novellerne. Sproget er opremsende og nogle noveller minder om personlige beretninger. Novellernes kvalitet er svingende. Der er stavefejl og grammatiske fejl. Flere noveller har et usammenhængende handlingsforløb. Formatet er et A5-hæfte og vil ikke holde til mange udlån. Forlaget Enogai har udgivet 5 andre titler af Anette Ilfeldt; bl.a. Operation XXL : om overspisning.

Der findes en del faglitteratur om selvskadende adfærd, bl.a. Når livet gør ondt af Per Straarup Søndergaard. Indenfor skønlitteraturen er emnet stort set ikke repræsenteret men selvskadende adfærd har mange relaterede emner: bl.a. mobning, cutting, seksuelle overgreb og spiseforstyrrelser. Disse emner er behandlet indenfor skøn- og faglitteratur for både børn og voksne. Gode eksempler på ungdomsromaner er Vinterpiger af Laurie Halse Anderson om cutting og spiseforstyrrelser og Kære dødsbog af Sanne Søndergaard om mobning.

En novellesamling af svingende kvalitet om det aktuelle emne selvskadende adfærd blandt børn og unge.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. apr. 2012

af

af

Bent Rasmussen

d. 3. apr. 2012Informationer og udgaver