Bøger / faglitteratur

Blik for lyd : om lyd i kontekst


Beskrivelse


En række artikler om forskningen i lyd (kaldet sound studies) i forskellige sammenhænge som fx musikvideoer, reklamer, lydkunst og lydbøger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. nov. 2014

Fagbog på akademisk niveau om forskningen i lyd i forskellige sammenhænge som fx musikvideoer, reklamer, lydkunst og lydbøger. Målrettet videregående studier indenfor fx kommunikation, kunst og naturvidenskab.

Første fagbog på dansk om det internationalt voksende forskningsfelt "sound studies", der i sin natur er interdisciplinær. Bogen understreger netop dette med otte forskellige bidrag fra forskellige forfattere. Der er fx artikler om film og det audiovisuelle, om musikvideo og lyd med Robbie Williams som omdrejningspunkt. Der en artikel om "den voksende og mobile brug af lydbøger" og en artikel der hedder "Byens koncert - om auditive erfaringer af det urbane rum". Brugen af lyd i reklamer og strategisk kommunikation behandles fx under overskriften: "Sansernes polyfoni. Om audiovisuel mediering af det multisensoriske og hyperæstetiske i reklamer og strategisk kommunikation". Bagerst biografisk information om bogens forskellige forfattere.

Interessant og nuanceret bog om lyd i mange forskellige kontekster, som dog kræver nogen rutine i at læse akademiske fagbøger.

Dette er den første introducerende bog på dansk om forskningsfeltet "sound studies", men flere af bogens bidragydere har tidligere skrevet om lyd, fx Birger Langkjær i Filmlyd & filmmusikLyt til tv og Iben Have i Lyt til tvDette er den første introducerende bog på dansk om forskningsfeltet "sound studies", men flere af bogens bidragydere har tidligere skrevet om lyd, fx Birger Langkjær i Filmlyd & filmmusik og Iben Have i .