Bøger / skønlitteratur til børn / digte

Blind høne hænger ikke på træerne : og andre vrøvlerier


Beskrivelse


Digte. 14 vers til børn inspireret af talemåder fra hele verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2016

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 15. jan. 2016

Nye vers inspireret af talemåder fra hele verden. For børn i alderen 8-10 år.

Bogen indeholder 14 digte med inspiration fra talemåder, der bruges i hele verden. Forfatteren har skrevet talemåderne om og sat dem sammen på nye måder. Som fx i digtet om katte og mus: "når musene er ude/danser katten på bordet med æblet,/der ikke falder langt fra den stumme høne/der også kan finde de perler, som konen med æggene/kastede for svinene/". Der er mellem 6-12 linjer i hvert digt, og der er brugt en stor skrifttype. Forfatteren er også inspireret af den danske børnebogsforfatter, Benny Andersen, der har skrevet om Snøvsen, Eigil og katten i sækken. Bogen har tegninger af Caroline O' Neal.

Børn, der kender til talemåder i forvejen vil få det største udbytte af bogen. Det kræver en viden om talemåder, før man kan se det sjove i at blande dem sammen. Teksterne er sat med en stor skrifttype, der er velegnet til let-læsning for 8-10-årige. Tegningerne henvender sig mere til børn i alderen 3-5 år.

Helene Wagns letlæste Så er den ged barberetIs i maven forklarer glimrende om emnet talemåder og viser også eksempler. Kirsten Ahlburg gør det i bogen Is i mavenHelene Wagns letlæste Så er den ged barberet forklarer glimrende om emnet talemåder og viser også eksempler. Kirsten Ahlburg gør det i bogen .