Bøger / skønlitteratur / roman

Blind vej : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. En række tragiske hændelser rammer en på overfladen velfungerende familie i Rungsted. Hvem står bag adskillige drab, og hvad vil gerningsmanden opnå? Da politiet begynder at grave i sagen, spoleres det idylliske familiebillede, og begivenheder i fortiden kommer op til overfladen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2006

af

af

Karsten Just

d. 7. nov. 2006

Steen Harvig har skrevet en række kriminalromaner, senest Den tyske forbindelse, 2004. En velfungerende familie i Rungsted udsættes for en række uforståelige hændelser, der indbefatter flere brutale drab. Hvorfor overgår det familien, hvem står bag, og hvem har så meget indsigt i familiens liv, at vedkommende kan slå til, uden at man får spor at gå efter? Politiassistent Morten Krag sættes sammen med et hold erfarne efterforskere på sagen, som viser sig at være ualmindeligt indviklet. Er det en hævner fra fortiden, er der flere lig i familiehistorien, end det ser ud til på den perfekte overflade? Her graves dybt, og skeletterne vælter ud af skabet. En psykologisk thriller, hvor en families tragedie oprulles, og hvor Morten Krag og kollegerne bliver drevet rundt i manegen af den snedige bagmand, som dog i sidste ende får sin fortjente straf. Person- og miljøskildringen er i orden, og udviklingen i opklaringen er overbevisende, så alt i alt en udmærket roman, men replikkerne virker en gang imellem lidt for konstruerede. Taler man virkelig sådan i nutidens Danmark? Men det bærer man over med, for spændingen er i top.


litteratursiden.dk

d. 11. dec. 2006

af

af

Tonny Hornbæk

d. 11. dec. 2006

Uhyggelig spændende krimi fra Steen Harvig, om lægen der på grusomste vis ser fortidens synder i øjnene. Den tennisspillende læge, Kristian Have, har det hele. Hus i Rungsted, en god lægepraksis samt...


Ugeskrift for læger

Årg. 169, nr. 8 (2007)

af

af

Anette Schmidt

Årg. 169, nr. 8 (2007)


Jyllands-posten

d. 10. feb. 2007

af

af

Johs. H. Christensen

d. 10. feb. 2007


Politiken

d. 2. dec. 2006

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 2. dec. 2006